Χαιρετισμός 

Νικολάου ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗ

για το ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2014

 Αγαπητοί μου,

Σε λίγες ημέρες το έτος 2013, θα αποτελεί παρελθόν και την θέση του θα καταλάβει το νέο Έτος  2014.

Οι  αναμνήσεις που μας αφήνει το απερχόμενο έτος, σε εθνικό και κοινωνικό επίπεδο, ασφαλώς είναι από τις χειρότερες που μπορούσε να φαντασθεί κανείς, πριν από μερικά χρόνια. Σε εθνικό επίπεδο, είναι κοινή η διαπίστωση, ότι η πατρίδα μας για πολλούς και διαφόρους λόγους, υπέστη και συνεχίζει να υφίσταται σοβαρό οικονομικό πλήγμα, με κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιπτώσεις.

Σε ατομικό επίπεδο, όπως είναι φυσικό, ο καθένας βίωσε τις δικές του ιδιαιτερότητες και αντιμετώπισε τις καλές και τις κακές συγκυρίες που του έλαχαν.

Όσο και να θέλουμε να εξωραΐσουμε τα πράγματα ή να τα παρουσιάσουμε κατά τις επιθυμίες μας, δεν μπορούμε να ξεφύγουμε  από την αδήριτη φυσική μας πορεία στη ζωή, η οποία περιλαμβάνει καλά και κακά, ευχάριστα και δυσάρεστα, εύκολα και δύσκολα. Είμαστε επομένως αναγκασμένοι, να τα αποδεχόμαστε όλα και να αγωνιζόμαστε με πίστη, για το καλύτερο. Εμείς όλοι ως σύνολο και ως άτομα, οικοδομούμε το μέλλον μας και  προσδιορίζουμε την ποιότητα της ζωής μας. Οι δικές μας πράξεις ή παραλείψεις προδιαγράφουν την πορεία μας. Μερικοί λόγω θέσεως, ως πολιτικοί,  πνευματικοί  και θρησκευτικοί ταγοί ή ως οργανωμένες κοινωνικές και οικονομικές ομάδες,  έχουν μεγαλύτερη ευθύνη για τις εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς.

Τα τελευταία χρόνια, όλοι αυτοί απέδειξαν ότι ήταν κατώτεροι των περιστάσεων και ορισμένοι διαπιστώθηκε ότι, ενεργούσαν με ιδιοτέλεια και απληστία, ατομική ή συντεχνιακή. Σήμερα  με την κρίση, αναδείχθηκαν όλα αυτά. Το  σημαντικότερο όμως  είναι, ότι πολλοί δεν συνετίσθηκαν και επιμένουν να ενεργούν με την ίδια νοοτροπία. Και το χειρότερο όλων είναι ότι, όλοι οι υπεύθυνοι φορείς που εμπιστευόμαστε για τον χειρισμό των υποθέσεων του κράτους και των ανθρώπων του,  αδυνατούν να βρούν κοινό βηματισμό και κοινή πορεία πλεύσης, για την ανόρθωση της πολιτείας και της κοινωνίας. Ας ευχηθούμε  ο καλός Θεός της Ελλάδος να τους  φωτίσει για να πράξουν το καλύτερο για όλους, όσο ακόμη η κοινωνία τους εμπιστεύεται τις τύχες της.

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.