ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ…!!!!

ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ, ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΝΤΑΞΙΑ ¨ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΣΥΝΗΣ¨  ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ.

Του Νικολάου Κουτρουμπή

Ταξιάρχου Χωροφυλακής ε.α.

Συγγραφέα- Επιτίμου Προέδρου Παν.

Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξ.Σ.Α.

Με σύνθημά του το τρίπτυχο: Το Εύδαιμον το ελεύθερον το δε ελεύθερον το εύψυχον»,  ο Ελληνισμός ευδόκησε να φθάσει στην  κορυφή των 200 χρόνων από το 1821. Είναι το έτος που πήρε τη μεγάλη απόφαση να ξεσηκωθεί, να σταθεί όρθιος, να αποτινάξει τα δεσμά της δουλείας και της καταπίεσης, αιώνων. Να περιβληθεί την παλιά του δοξασμένη πανοπλία και να συνεχίσει την οδό των πεπρωμένων της φυλής. Να εκπληρώσει το χρέος του προς την πατρίδα αλλά και προς  το γένος των ανθρώπων, αναζωογονώντας και προσφέροντας το ανέσπερο φως της γνώσεως, με τον ¨ Ελληνικό Τρόπο¨.

Με την ευκαιρία της συμπληρώσεως διακοσίων ετών αγώνων και θυσιών για την εθνική ανεξαρτησία και την εθνική ολοκλήρωση, υπό την αιγίδα και την ενίσχυση της πολιτείας, κινητοποιήθηκαν, οι πνευματικοί ταγοί του έθνους, οι πολιτιστικοί και πολιτισμικοί φορείς, οι ιστορικοί και πολιτικοί επιστήμονες και ερευνητές   και όλοι εκείνοι που με τη γραφίδα τους μπορούσαν να συμβάλλουν στη γενική εκστρατεία αφυπνίσεως  του έθνους. Με εκατοντάδες εκδόσεις κειμένων και με την διοργάνωση πολυπληθών  εκδηλώσεων, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, πρόβαλαν το μεγαλειώδη αγώνα του Ελληνισμού τα διακόσια αυτά χρόνια και ανέδειξαν όλα τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες, τις καταστροφές και τους θριάμβους, των προγόνων τους για να αναδειχθούν μέσα από την αναγέννηση των γεγονότων  τα σωστά  συμπέρασμα για τη σημερινή πραγματικότητα,  την αληθινή κατάσταση και τις δυνατότητες του εθνικού κράτους.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, από την κορυφή της πυραμίδος των διακοσίων ετών, σταθμό στην πορεία της πατρίδος μας,  δόθηκε η ευκαιρία στους νεοέλληνες, να αναλογισθούν τη μακραίωνα πορεία του γένους τους και να  σημειώσουν το αδρό αποτύπωμα του ελληνικού πνεύματος και του ελληνικού πολιτισμού, που έγινε κτήμα και οδηγός στη διαμόρφωση της πολιτισμένης ανθρωπότητας.

Υπό το φως των ανωτέρω, εφέτος,  στις 21 Μαΐου 2023, τρία χρόνια μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις του 2021, η πατρίδα μας καλείται να κάνει το πρώτο πολιτικό βήμα, στην τρίτη εκατονταετηρίδα του ανεξάρτητου και ελεύθερου πολιτικού της βίου. Οι εκλογές αυτές δεν πρέπει να είναι σαν τις άλλες. Η χρονική συγκυρία είναι κρίσιμη. Το διεθνές περιβάλλον υποκρύπτει κινδύνους, που δύσκολα ανιχνεύονται και αντιμετωπίζονται. Το πολιτικό σύστημα της χώρας, οι πολιτικές ηγεσίες των κομματικών παρατάξεων, όλοι εκείνοι που φιλοδοξούν να διαδραματίσουν ρόλο στη διακυβέρνηση της χώρας, οφείλουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Δεν υπάρχουν περιθώρια πειραματισμών και ελαφροτήτων.

Τα προγράμματα που θα παρουσιαστούν στο Λαό πρέπει να είναι σαφή και να απαντούν στα νέα δεδομένα και τις απαιτήσεις του μέλλοντος.

Ως εκ τούτου πρέπει να δημιουργούν την πεποίθηση ότι, τα κεκτημένα που απέκτησε  η πατρίδα μας, όλα αυτά τα χρόνια,  με αγώνες, θυσίες, υπομονή και επιμονή, θα διατηρηθούν. Και το εθνικό κύρος, η εθνική αυτοπεποίθηση και η υπερηφάνεια, θα αποτελέσουν τη βάση για τον προγραμματισμό και την υλοποίηση στόχων  υψηλού επιπέδου. Καμία μετακίνηση η διαφοροποίηση από τους εθνικούς αυτούς στόχους δεν επιτρέπεται.

Οι Έλληνες πολίτες, ενημερωμένοι όσο ποτέ άλλοτε, γεμάτοι από  γνώσεις και  εμπειρίες που έχουν αποκτήσει στη τραχιά πορεία της Ελλάδος, για την εθνική της ολοκλήρωση, οφείλουν να εκτιμήσουν, με λογική και να αποφασίσουν με εθνική ευθύνη το συμφέρον της πατρίδος και του λαού. Να παραμερίσουν τα ανώφελα, τα ευτελή, τα άσχετα και χυδαία μυθεύματα που τους σερβίρονται, από τα πάσης φύσεως ΜΜΕ. Να  απορρίψουν και να αποδοκιμάσουν τους δημιουργούς τους, τις αισχρές κοκορομαχίες και βάρβαρους χαρακτηρισμούς των πολιτικών τους αντιπάλων και να κρίνουν με βάση τα ουσιώδη, εκείνα που υπηρετούν τους στόχους και τα συμφέροντα του Έθνους, με οράματα και ρεαλιστικά προγράμματα. Να συνειδητοποιήσουν, ότι αυτή τη στιγμή, έχουν την τύχη τους, την τύχη τη δική τους και των παιδιών τους, καθώς και την προκοπή, την ανάπτυξη, την ευημερία και την ασφάλεια της χώρας στα χέρια τους.

Η απαίτηση που επικαλούνται όλοι, να αποφασίσει ο κυρίαρχος ΛΑΟΣ να γίνει πραγματικότης. Η ώρα των εκλογών είναι η ώρα των Ελλήνων πολιτών.

Οι πρόγονοί μας που με τόση θέρμη, ενθουσιασμό και  πανηγυρικές εκδηλώσεις τιμήσαμε, για τους υπεράνθρωπους αγώνες τους, που με συνέπεια και αυτοθυσία διεξήγαγαν επί δύο εκατονταετηρίδες,  από εκεί ψηλά,  παρακολουθούν το δικό μας ειρηνικό ξεκίνημα, στο λυκαυγές του τρίτου αιώνα. Ας μη τους απογοητεύσουμε!!