Αθήνα  3-12-2018

Την Κυριακή 2-12-2018 τελέστηκε με ευλάβεια και κάθε μεγαλοπρέπεια, η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους πεσόντες Ήρωες του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη κατά τη μάχη των Δεκεμβριανών του 1944.

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών (Σ.ΑΠ.ΑΣ.Α.), συνεχίζει και διατηρεί άσβεστη τη μνήμη των νεκρών συναδέλφων μαχητών  στον ιστορικό πλέον χώρο του πρώην Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη τελώντας επίσημο μνημόσυνο δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μακρυγιάννη και τελετουργικό απονομής τιμών δόξας στην έξωθεν του Ιερού Ναού μαρμάρινη στήλη των πεσόντων Ηρώων.

Στην εκδήλωσε προσήλθε και φέτος πλήθος κόσμου και μεγάλος αριθμός εκπροσώπων Σωματείων Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων.

Της επιμνημόσυνης δέησης προηγήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της επιτοίχιας ανάγλυφης προσωπογραφίας – πορτρέτο-  του Διοικητού Συντάγματος Χωρ/κής Μακρυγιάννη Συνταγματάρχου Γεωργίου ΣΑΜΟΥΗΛ κατά τη μάχη των Δεκεμβριανών, η οποία φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Εξηκία Τριβουλίδη με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών και από κοινού δαπάνες του Σ.ΑΠ.ΑΣ.Α και της Π.Ο..Α.Σ.Α.

Στο έργο και την προσωπικότητα του αειμνήστου Αρχηγού Χωρ/κης Γεωργίου ΣΑΜΟΥΗΛ αναφέρθηκε σε ομιλία του στο χώρο το Μέλος του Δ.Σ Σ.ΑΠ.ΑΣ.Α. και Γεν. Γραμματέας  της Π.Ο.Α.Σ.Α. Αντ/γος ε.α.  κ. Κουτσοποδιώτης Οδυσσέας.

Σε συγκινητική του παρέμβαση ο υιός του αείμνηστου Διοικητού Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη και μετέπειτα Αρχηγού Χωρ/κης κ. Ανδρέας ΣΑΜΟΥΗΛ απένειμε το φόρο τιμής στον πατέρα του και ευχαρίστησε τους συνδικαλιστικούς φορείς για την πρωτοβουλία κατασκευής του γλυπτού.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησαν η κεντρική ομιλία από τον Πρόεδρο του Σ.ΑΠ.ΑΣ.Α  Αντ/γο ε.α κ. Κονταρίδη Χρήστο, το προσκλητήριο των νεκρών πεσόντων και η κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των Συνδέσμων και Ενώσεων Αποστράτων.

Παρέμβαση χαιρετισμό απονομής τιμών έκανε και ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ Αντ/γος ε.α. κ. Ροζής Βασίλειος.

Η σεμνή εκδήλωση έκλεισε με τήρηση ενός λεπτού σιγής και Εθνικό Ύμνο.-