Την Κυριακή 13-5-2018 & ώρα 09.00 τελέσθηκε στους Αγριάνους Λακωνίας το ετήσιο μνημόσυνο  των πεσόντων(2 Αξκών,76 Υπαξκών & Οπλιτών Χωρ)κής καθώς & 4 Αγροφυλάκων & 4 πολιτών) της Μάχης των Αγριάνων που διεξήχθη στις  22-4-1947.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο που βρίσκεται στον τόπο της μάχης  (αποκαταστάθηκε και πάλι μετά από νέα βεβήλωση και καταστροφές που έγιναν τον περασμένο χρόνο  από ομάδα ασεβών αναρχικών στοιχείων).

Παρευρέθηκαν πολλοί απόστρατοι συνάδελφοι και πολίτες. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους & κατέθεσαν στεφάνια, η εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, Αστυνόμος κα ΜΑΡΟΥΛΗ Αριστέα, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Αποστράτων Αθηνών Αντιστράτηγος ε.α. κ. ΜΗΝΟΠΕΤΡΑΣ Χαράλαμπος , ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξκών Λακωνίας κος ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ Γεώργιος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σπάρτης κος ΚΟΚΚΟΡΟΣ Ευστράτιος , ο Πρόεδρος της κοινότητας Αγριάνων κος ΡΟΖΑΚΛΗΣ Γεώργιος, ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Λακωνίας, συγγενείς των θυμάτων κ.α.

Την θεία λειτουργία και την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο πατέρας ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σπάρτης κ.κ.ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ.

Το ιστορικό της ημέρας ανέπτυξαν στις ομιλίες τους ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Λακωνίας κ. ΛΙΑΣΚΟΣ Παναγιώτης και ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών κ. Μηνόπετρας Χαράλαμπος.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA