Εγκαινιάστηκε χθες 22 Ιανουαρίου 2016 η λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας (ΠΟ.Κ.Ε.Α.), σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Πολιτιστικού Κέντρου, στις εγκαταστάσεις της πρώην Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας (Μεσογείων 96, Αθήνα). Την τελετή εγκαινίων και αγιασμού ακολούθησε κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής,  ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτριος Αναγνωστάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνος Γρίβας, καθώς και Πρόεδροι Ενώσεων Αποστράτων.

Σκοπός του ΠΟ.Κ.Ε.Α. είναι η ανάδειξη και προβολή της ιστορίας και του έργου των Αστυνομικών Σωμάτων, η συγκέντρωση, διάσωση, συντήρηση και έκθεση των κειμηλίων και του αρχειακού υλικού ή άλλων αντικειμένων που αναφέρονται στην ιστορική εξέλιξη του αστυνομικού θεσμού στην Ελλάδα.

Επιπλέον, στο πλαίσιο δραστηριοτήτων του ΠΟ.Κ.Ε.Α. συμπεριλαμβάνεται η οργάνωση συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων για το εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους.

 23012016-pokea00923012016-pokea00123012016-pokea005 23012016-pokea006