xr_1460361092

Νικόλαος Δ. Χριστολουκάς

  Αντ/γος ε.α.

   Υποψήφιος Πρόεδρος Δ.Σ. 

      Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών

 Γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1962 και μεγάλωσε στην Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδος  όπου τελείωσε το Λύκειο.

Το 1980 κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής μετά από εξετάσεις ως Δόκιμος Ενωμοτάρχης.

Το έτος 1988 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας και έκανε σπουδές προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Παρακολούθησε το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας το έτος 2000 και επίσης φοίτησε στη Σχολή Εθνικής Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας το εκπαιδευτικό έτος 2007 – 2008.

Έτρεξε τη διαδρομή της ιεραρχίας μέχρι το βαθμό του Ταξιάρχου και τερμάτισε τη σταδιοδρομία του το έτος 2014 ευδόκιμα ως Υποστράτηγος ε.α Το έτος 2015 αποκαταστάθηκε διοικητικά προαγόμενος αντίστοιχα στο βαθμό του Υποστρατήγου και Ανιστρατήγου ε.α.

Υπηρέτησε ως βαθμοφόρος και Αξιωματικός σε μάχιμες Υπηρεσίες της Α.Δ. Βοιωτίας και Α.Δ. Λέσβου αντίστοιχα. Επίσης σε Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και Υπηρεσίες Τάξης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Ως Επιτελής υπηρέτησε  στη Διεύθυνση Πληροφορικής και τη Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Διετέλεσε Διοικητής και Διευθυντής σχεδόν σε όλες τις βαθμίδες των μάχιμων και επιτελικών Αστυνομικών Υπηρεσιών

Καταξιώθηκε επαγγελματικά με την ειδικότητα του αναλυτή προγραμματιστή Η/Υ στις Οικονομικές Εφαρμογές της Διεύθυνσης Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και απέκτησε πολυετή εμπειρία στα οικονομικά και μισθοδοτικά της Υπηρεσίας με ιδιαίτερη έφεση στα λογιστικά.

Μετά από αντίστοιχες προτάσεις διετέλεσε αρχικά τα έτη 2008 μέχρι 2010 αναπληρωματικό και τακτικό μέλος του Δ.Σ. ΤΕΑΠΑΣΑ και αργότερα κατά τα έτη 2011 και 2012 με το βαθμό του Αστυνομικού Δ/ντού Διευθυντής Διοικητικού Οικονομικού του Ταμείου.

Από τον Οκτώβριο του έτους 2012 μέχρι τον Οκτώβριο του έτους 2013 μετά την προαγωγή του σε Ταξίαρχο διορίσθηκε Πρόεδρος του Δ.Σ. ΤΕΑΠΑΣΑ.

Αποστρατεύθηκε στη θέση του Διευθυντού της Δ/νσης Γενικής Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συμμετείχε σε πολλές εκπαιδεύσεις και μετεκπαιδεύσεις πληροφορικής και σε αντίστοιχες υπηρεσιακές επιτροπές.

Υπήρξε μέλος των Πειθαρχικών Συμβουλίων Αξιωματικών και των Επιτροπών Επιλογής προσωπικού ειδικών καθηκόντων.

Του απονεμήθηκαν ηθικές αμοιβές και το Τιμητικό Δίπλωμα του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας σε ένδειξη αναγνώρισης των υπηρεσιών που προσέφερε στο Σώμα.

Γνωρίζει καλά Αγγλικά και Γαλλικά.

Είναι παντρεμένος με την Πανούση Κωνσταντίνα και έχουν δύο παιδιά την Ιωάννα και το Δημήτρη.