78η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΜΑΧΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ (1944 – 2022)

ΚΥΡΙΑΚΗ 4η  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2022   

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

 Στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, του πρώην Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, τελέσθηκε από το Σύνδεσμο Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών, το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Πεσόντων, συναδέλφων, στρατιωτικών και συμμάχων, για την πατρίδα και τη δημοκρατία στη Μάχη των Αθηνών το Δεκέμβριο 1944.
Στην φετινή 78η επέτειο παρευρέθηκαν και τίμησαν τους νεκρούς ήρωες με την παρουσία τους οι προσκεκλημένοι κ.κ. Πρόεδροι των Συνδικαλιστικών Ενώσεων Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας του Ν. Αττικής και της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού. Την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας εκπροσώπησε ο Ταμίας Αντ/γος ε.α. κ. Τσιβίκης Ηλίας. Παρά την επίσημη παράκληση του Συνδέσμου Αθηνών για περιορισμένη συμμετοχή, λόγο της πανδημίας, παρέστησαν αυτοβούλως εκπρόσωποι πολλών άλλων συνδικαλιστικών ενώσεων και σωματείων αλλά και πολιτικών φορέων. Έγινε προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφανιών. Την επιμέλεια της τελετής είχε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο.
Ο Σύνδεσμος ευχαριστεί δημόσια όλους όσους παραβρέθηκαν και εκφράζει τη δυσαρέσκεια για τους λίγους που, χάριν έντονης πολιτικής παρουσίας, παραβιάζουν κάθε φορά τα όρια της ευγενικής έκφρασης σεβασμού σε εκείνους που αντιστάθηκαν σθεναρά στο Ιερό χώρο του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη. Για το σύνολο των αποστράτων το μνημόσυνο αυτό αποτελεί σε κάθε επέτειο ελάχιστο φόρο ευγνωμοσύνης και χρέος τιμής στους Πεσόντες, που έγραψαν μια ξεχωριστή σελίδα για τον τόπο. Την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο Πρόεδρος του Σ.ΑΠ.ΑΣ.Α  Αντ/γος ε.α. κ. Χριστολουκάς Νικόλαος, ο οποίος αναφέρθηκε στα γεγονότα των Δεκεμβριανών, τη θυσία των μαχητών και Πεσόντων ηρωικώς συναδέλφων στου Μακρυγιάννη και τη σημασία της μάχης στη σύγχρονη Ελληνική Ιστορία.