Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.) την 16 Νοεμβρίου 2013 ημέρα Σάββατο και ώρα 18:00 εόρτασε στο Πολεμικό Μουσείο με μεγαλοπρέπεια τα 75 χρόνια από της ιδρύσεως της ως και τα 50α χρόνια της εφημερίδος «ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Αθανάσιος ΔΑΒΑΚΗΣ, εκπρόσωποι των Αρχηγείων Στρατού Ελληνικής Αστυνομίας πολλοί από τους πρώην Προέδρους της ΕΑΑΣ απόστρατοι Αξιωματικοί Ε.Δ. και Σ.Α. ως και οι Πρόεδροι των Ενώσεων Αποστράτων Ε.Δ.  Από την Π.Ο.Α.Α.Σ.Α.  παρέστη ο Πρόεδρος Θεόφιλος ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ και ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΠΟΑΑΣΑ κ. Νικόλαος ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ, ως και πολλά μέλη του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών.

Μίλησε ο Υποστράτηγος ε.α. κ. Σπυρίδων ΜΠΕΛΕΓΡΑΤΗΣ, απαγγέλθηκαν ποιήματα του Αντ/γου ε.α. κ. Κων/νου ΠΑΤΣΑΛΟΥ από την καθηγήτρια Σ.Σ.Ε. κ. ΚΑΖΑΝΑ και του Υποστρατηγου ε.α. κ. Ιωάννου ΠΑΝΑΓΑΚΟΥ από τον ίδιο.

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από τη Μουσική της Α.Σ.Δ.Υ.Σ. Απονεμήθηκαν αναμνηστικά μετάλλια στους επισήμους και Πρόεδρους των Ενώσεων Ε.Δ. και Σ.Α.