Πραγματοποιήθηκε το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. που έγινε στο Συνεδριακό κέντρο του Ξενοδοχείου Porto Rio στο Ρίο της Πάτρας. Ο Σύνδεσμός μας με μισθωμένο λεωφορείο μετέφερε μέλη του Συνδέσμου και άλλους Συνέδρους από την Αθήνα στο Ρίο της Πάτρας. Την ευθύνη του  Συνεδρίου για την Οργάνωση και διεξαγωγή του είχε η Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. με άμεση συμμετοχή του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Αχαΐας.

Α’  ΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Κατά την πρώτη ημέρα έγινε η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου .

·         Τελέστηκε αγιασμός απο τον Αρχιμανδρίτη κ. Θεόκλητο .

·         Ακολούθησε η τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη αυτών που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους.

·         Ακολούθησε χαιρετισμός προς τους παρισταμένους του Προέδρου του Συνδέσμου Ν. Αχαΐας  κ. ΚΟΥΣΚΟΥΡΗ Ευάγγελου αντιστράτηγου ΕΛ.ΑΣ ε.α. .

·         Μετά τον χαιρετισμό του Προέδρου της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ακολούθησε ομιλία του καθηγητή κ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ Ιωάννη με θέμα Υγεία και Οικονομία.

Το περίγραμμα της ομιλίας του ήταν .

1.       Παγκόσμια Οικονομική και Δημόσια Κρίση.

2.       Συστήματα Υγείας στον αναπτυγμένο κόσμο.

3.       Μοντέλα , Χρηματοδότηση – Δαπάνες.

4.       Επιπτώσεις της κρίσης στο επίπεδο Υγείας.

5.       Αποτελέσματα – Δεδομένα – Προβλέψεις.

6.       Επιπτώσεις στην χρήση Υπηρεσιών και στα Συστήματα Υγείας.

7.       Οικονομική κρίση στην Ελλάδα και επιπτώσεις στο Ε.Σ.Υ.

·         Επίδοση τιμητικών πλακετών στους :

1.       Καθηγητή κ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ Ιωάννη.

2.       ΚΑΝΕΛΛΗ Νικόλαο που διετέλεσε Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγιαλείας  επι 30 έτη.

3.       ΖΕΛΛΙΟ Σπυρίδωνα που διετέλεσε Πρόεδρος Συνδέσμου Αποστράτων Αγρινίου επι 20 έτη.

4.       Επίτιμο Πρόεδρο Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. κ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗ Νικόλαο από τον  κ. Ράικο Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Χωροφυλακής και Ελληνικής Αστυνομίας Ν Αχαΐας. 

5.       Πρόεδρο της ΠΟΑΑΣΑ κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ  Θεόφιλο από τον  Προέδρο του Συνδέσμου Αχαΐας  κ. ΚΟΥΣΚΟΥΡΗ Ευάγγελο·

         Παρέστησαν τιμώντας το Συνέδριο και απηύθυναν χαιρετισμό ο Διευθυντής της Α.Δ. Αχαΐας ταξίαρχος κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος  ως εκπρόσωπος του Γ.Α.Δ.Π. Δυτικής Ελλάδας , ο Πρόεδρος της ένωσης Αξιωματικών Ν. Αχαΐας ΜΑΖΑΡΑΚΙΩΤΗΣ Χρήστος,  ο Γ.Γ. Της Ένωσης  Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Αχαΐας ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ Σταύρος .

·         Την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο εκπρόσωπος του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγος κ. Λάσκαρης Αναστάσιος

·         Δείπνο – δεξίωση στο εστιατόριο του Ξενοδοχείου .

Αγιασμός απο αρχιμανδρίτη ΘεόκλητοA Εκπρόσωπος-Αρχηγ-Υποστρ-ΕΛ.ΑΣ-ΛΑΣΚΑΡΗΣ-ΑναστασιοςΤΑΞΙΑΡΧΟΣ-ΑΔ-ΠΑΤΡΩΝ-κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣΠΟΑΞΙΑ-ΑΧΑΙΑΣ ΜΑΖΑΡΑΚΙΩΤΗΣ ΧΡ.ΠΟΑΣΥ-ΑΧΑΙΑΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ Σταυρος

Β ΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Οι εργασίες του Συνεδρίου συνεχίστηκαν την 9-6-2013 στην αίθουσα Συνεδρίων του Ξενοδοχείου .

Μετά τον χαιρετισμό του Προέδρου της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. και την ανακοίνωση της ημερησίας διάταξης ετέθη θέμα για αλλαγή της σειράς παρουσίασης της Ημερησίας διατάξεως του Συνεδρίου και να προηγηθεί  η συζήτηση για την τροποποίηση του καταστατικού της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α..  Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία και εγκρίθηκε η αλλαγή της παρουσίασης της ημερήσιας διατάξεως κατά πλειοψηφία  δι΄ ανατάσεως της χειρός .

 << Στο σημείο αυτό πρέπει να κάνουμε γνωστό στα μέλη του Συνδέσμου μας  , όπως προκύπτει από το Αρχείο  της Εφημερίδας  ΦΩΝΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (Φύλλο 130 Σεπτ – Οκτωβ 2012  -)  ότι στο 13ο Συνέδριο της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. που διεξήχθη στην Αθήνα την 13 στο Πολεμικό Μουσείο και την  14 Οκτωβρίου 2012 στο Αμφιθέατρο της Γ.Α.Δ.Α. , κατά την δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου μετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων ελήφθη απόφαση για την τροποποίηση του ισχύοντος καταστατικού της Ομοσπονδίας . Προς τούτο αποφασίστηκε όλοι οι Σύνδεσμοι μέχρι 31-12-2012 να αποστείλουν στην Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. τις προτάσεις τους , τις οποίες  θα  λάβει υπόψη της και θα επεξεργαστεί  7μελής επιτροπή . Η επιτροπή αποτελείτο από τους Πρόεδρο της ΠΟΑΑΣΑ  κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Θεόφιλο , τον Επίτιμο Πρόεδρο της ΠΟΑΑΣΑ κ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗ Νικόλαο , τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Ν. Ηρακλείου ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗ Νικήτα ,τον Πρόεδρο  του Συνδέσμου Αποστράτων Ν. Κορινθίας κ. ΠΑΛΙΑΚΑΣΗ Βασίλειο , τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Ν. Πέλλας κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο και τον Γ.Γ. του Συνδέσμου Αποστράτων Ν. Τρικάλων κ. ΣΚΡΕΚΑ Γεώργιο . Η επιτροπή θα συνεδριάζει  στα γραφεία της ΠΟΑΑΣΑ , εντός των δύο πρώτων μηνών του επόμενου έτους για την λήψη οριστικής απόφασης περί των ενδεχομένων τροποποίησης και ποίων . Η απόφαση αυτή θα σταλεί στους Συνδέσμους με το ερώτημα αν συμφωνούν ή όχι με τις τροποποιήσεις και αυτοί θα πρέπει να απαντήσουν το ταχύτερο δυνατό , ούτως ώστε να ετοιμασθούν οι τροποποιήσεις του Καταστατικού που θα εισαχθούν προς επικύρωση στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο που θα συγκληθεί περί τα μέσα Ιουνίου 2013 .  >>

Επί του θέματος της τροποποίησης του Καταστατικού ομίλησαν οι:

·         ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ  Νικήτας.( Ηρακλείου)

·         ΜΗΤΣΗΣ Αθανάσιος ( Ηλιούπολης Αττικής ).

·         ΠΥΛΑΡΙΝΟς Σπυρίδων (   Ζακύνθου )

·         ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος (  Πέλλας)

·         ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΣ (Πρόεδρος ΠΟΑΑΣΑ)

·         ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ Νικόλαος (Επίτιμος Πρόεδρος ΠΟΑΑΣΑ)

·         ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Γρηγόριος ( Αντιπρόεδρος ΠΟΑΑΣΑ )

·         ΑΝΤΩΝΙΟΥ Παύλος ( Θεσσαλονίκης )

·         ΛΩΛΗΣ Θεόδωρος  (ΕΒΡΟΥ)

·         ΣΤΕΡΓΙΟΥ Παναγιώτης (ΛΕΥΚΑΔΑΣ )

·         ΣΚΡΕΚΑΣ Γεώργιος .(ΤΡΙΚΑΛΩΝ )

·         ΤΣΑΒΔΑΡΤΖΗΣ  ( Ροδόπης )

·         ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ Δημήτριος .(Ναυπακτίας  & Δωρίδας )

Η πρόταση για τροποποιήσεις του Καταστατικού της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. αφορούσαν :

1.       Το  άρθρο 1 ( ΣΥΣΤΑΣΗ – ΕΠΩΝΥΜΙΑ – ΕΔΡΑ )

·         παρ 2 ( ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΕΠΩΝΥΜΙΑΣ )με πρόσθεση και 5ης παρ ,

2.        Το άρθρο 8 (ΠΟΡΟΙ )

·         ( αναπροσαρμογές σε κάποια σημεία ) ,

3.       Το  άρθρο 9 ( ΟΡΓΑΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ – ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ Της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α.

·         με πρόσθεση 4ης παρ.

4.        Το άρθρο 10( ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – ΕΚΛΟΓΗ – ΜΕΛΗ )

·         παρ 2 . εκλογή Προέδρου

Κατά την συζήτηση και πριν την ψηφοφορία αποσύρθηκαν ΟΜΟΦΩΝΑ οι προτάσεις για τα άρθρα 8 και 9 και η προσθήκη της 5ης παραγράφου στο άρθρο 1 .

Κατά την διεξαχθείσα ψηφοφορία για την τροποποίηση των άρθρων 1 παρ 2 και 10 παρ 2 από τους παρισταμένους Συνέδρους οι τροποποιήσεις δεν εγκρίθηκαν λόγω μη επιτευχθείσης πλειοψηφίας των ¾  σύμφωνα με το άρθρο 23 του καταστατικού .  

 Στη Συνέχεια έγινε ενημέρωση των Συνέδρων από τους παρακάτω ομιλητές – Συνέδρους :

·         ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Γρηγόριος  ( Αντιπρόεδρος ΠΟΑΑΣΑ )για το Μ.Τ.Σ. και το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.

·         ΜΗΤΣΙΑ Παναγιώτη (Π.Ο.Α.Α.Σ.Α.) για την εφημερίδα ΦΩΝΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

·         ΣΚΛΗΚΑ Δημήτριο ( Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. ) για το ΝΙΜΤΣ  και ειδικότερα την υγειονομική περίθαλψη των άνεργων τέκνων και μελών των οικογενειών αποστράτων και αστυνομικών στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία και ΝΙΜΤΣ .

 ·    Ακολούθως μίλησαν Σύνεδροι για διάφορα θέματα και έγινε παρουσίαση των επιπτώσεων που έχουν τα οικονομικά μέτρα που έχουν ληφθεί επί των συντάξεων των αποστράτων από το μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποστράτων Σ.Α. Ν. Ηρακλείου κ. ΟΥΡΑΝΟ Νικόλαο.

·    Ακολούθησε ανάγνωση και έγκριση του Ψηφίσματος του Συνεδρίου.

·    Μετά παρατέθηκε  γεύμα από την Ομοσπονδία στο εστιατόριο του Ξενοδοχείου στους Συνέδρους και τους συνοδούς τους.

 Ο σύνδεσμος μας εκφράζει τις ευχαριστίες του στον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του Συνδέσμου Αχαΐας για την υποδοχή την  απλόχερη φιλοξενία στην περιοχή τους ,  την ξενάγηση σε αυτή των συνοδών των Συνέδρων.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA O O OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ

 Ήταν   ” μια αξέχαστη βόλτα ” όπως την αποκάλεσαν και ευλόγως γιατί  συνδύασε  ” το τερπνόν μετά  του ωφελίμου”  που χάρη στις άοκνες προσπάθειες της κ. Βάσως Νικολοπούλου  μέλους του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Αχαΐας προσφέρθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ..

·         Κατ΄ αρχάς επίσκεψη στο φρούριο του Ρίου  ( Οθωμανικό και Ενετικό  Τμήμα Οχύρωσης , 15ου και 18ου αιώνα αντίστοιχα ) με δεσπόζουσα την επιβλητική γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου .)

·         Στη συνέχεια επίσκεψη στο αρχαιολογικό Μουσείο των Πατρών . Κτήριο εντυπωσιακό από τον αρχιτέκτονα θ. Μπομπότη με πλούσια έκθεση τριών ενοτήτων .( Ιδιωτικό , Δημόσιο Βίο , νεκρόπολη ) Μυκηναϊκής – Ρωμαϊκής περιόδου ( περιόδου ακμής Πάτρας . Τα ψηφιδωτά δάπεδα Ρωμαϊκών και δημόσιων κτηρίων είναι πολύ αξιόλογα .

·         Επόμενη στάση στην Axaia  Claus και σύντομη ξενάγηση για την ιστορία και δραστηριότητες της εταιρίας  και το παραδοσιακό κέρασμα με το θεϊκό ποτό της ” Μαυροδάφνης ”

·         Δροσιά και γενναιόδωρο κέρασμα στο ”Σταθμό ” μας αναζωογόνησαν

·         Απαραίτητη και η ” προσευχή ” προσκύνημα στον Ναό του Αγίου Ανδρέα. Διπλός Ναός. Ο πρώτος Βασιλική τρίκλιτη του 1875 και ο δεύτερος  Ναός, ιδρυθείς το 1908 , σταυροειδής μετά τρούλου. Περίλαμπρος , Μέγιστος, Κατανυκτικός. Λείψανο του Αγίου Ανδρέα και τμήμα του σταυρού που μαρτύρησε στην κλιτή. Ενώ στην αριστερά πλευρά ο επιτάφιος συγκεντρώνει τα βλέμματα των προσκυνητών .

Κατόπιν τούτων η επιστροφή μας στο ξενοδοχείο με άφατη αγαλλίαση και ευχαριστίες προς τους εμπνευστές – συντελεστές της ευχάριστης αυτής βόλτας .

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA    OLYMPUS DIGITAL CAMERA     OLYMPUS DIGITAL CAMERA                            OLYMPUS DIGITAL CAMERAO O800px-New_Archaeological_Museum_of_Patras 027 029