ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

MESSHNIAΤο νέο βιβλίο του Νικολάου Ι.Κουτρουμπή

 

 

Από τις εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ, κυκλοφόρησε το βιβλίο  με τίτλο  “ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ 1941-1944” και υπότιτλο “ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ ΤΟΠΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ”.

 Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο κ. Νικόλαος Ι. ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ Ταξίαρχος της Χωροφυλακής ε.α. πτυχιούχος Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών, Δημοσιολόγος, επίτιμος Πρόεδρος της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας, και σήμερα Πρόεδρος της Μεσσηνιακής Ενώσεως Β.Προαστίων Αττικής και μέλος του Συνδέσμου ιστορικών συγγραφέων.

Το περιεχόμενο του βιβλίου είναι ιστορικό και αναφέρεται στην περίοδο της κατοχής, 1941-1944.

Στο πρώτο μέρος ο συγγραφέας περιγράφει την κατάσταση που δημιουργήθηκε  στην Ελλάδα, από την εμπλοκή της στον Β παγκόσμιο πόλεμο,  στην κατοχή και στην εθνική αντίσταση.

Στη συνέχεια αναφέρεται στην ίδρυση των αντιστασιακών οργανώσεων και στον ανταγωνισμό που αναπτύχθηκε μεταξύ αυτών, γεγονός που κατέληξε στη σύγκρουση και τον εμφύλιο σπαραγμό. Αναλύει διεξοδικώς με τεκμηριωμένα στοιχεία, τη συμπεριφορά του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ/ΚΚΕ στην προσπάθεια του για επικράτηση και επιβολή κομμουνιστικού καθεστώτος στην Ελλάδα μετά την απελευθέρωση.

Ειδικότερα ο συγγραφέας επικεντρώνει την ιστορική του αφήγηση στην κατάσταση που διαμορφώθηκε στη Μεσσηνία, όπου, μετά την αποχώρηση των Γερμανικών στρατευμάτων, έλαβαν χώρα δραματικά γεγονότα με επίκεντρο τις μάχες της Καλαμάτας, του Μελιγαλά και των  Γαργαλιάνων, όπου τα εγκλήματα και οι ομαδικές σφαγές που διέπραξε το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ/ΚΚΕ, εις βάρος όχι μόνο των ενόπλων αλλά και αθώων πολιτών, αποτελούν μελανή σελίδα για τον πολιτισμό μας και  καταρρακώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Το βιβλίο προσφέρεται από τον ίδιο το συγγραφέα, τηλέφωνα επικοινωνίας 6946897829 και 210 8324903 και από τις εκδόσεις Πελασγός Ι.Γιαννάκενας, Χαρ. Τρικούπη 14, εντός Στοάς Τηλ. 210 3628976 στην τιμή των 10 ευρώ.