Kοινοποιούμε ως έχει το υπ΄αριθ 1105/29-6-2017 έγγραφο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας σχετικά με την απόφαση του Ελ.Σ που έκρινε ανίσχυρες τις διατάξεις του Ν.4093/12

Ανακοινώνουμε σε όλα τα μέλη των Συνδέσμων – Ενώσεων ότι στα μέλη μας επιδίδονται από αρμόδιο υπάλληλο του Ελεγκτικού Συνεδρίου η υπ’ αριθμ. 0094/2017 απόφαση του ΙΙΙ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία γίνεται δεκτή η έφεση που έχει υποβληθεί σε αυτό και ακυρώνει τις πράξεις της Διεύθυνσης Κανονισμού και εντολής πληρωμής Στρατιωτικών και Πολεμικών Συντάξεων του Γ.Λ.Κ. . Η ανωτέρω απόφαση του Ε.Σ. έκρινε ανίσχυρες τις διατάξεις του Ν. 4093/2012 γιατί είναι αντίθετες προς τις ισχύουσες συνταγματικές διατάξεις και το πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο του ΕΣΔΑ.

Επίσης κοινοποιείται η ανωτέρω απόφαση η οποία αποστέλλεται με έγγραφο του Ελεγκτικού Συνεδρίου/ ΙΙΙ Τμήμα στο Γ.Λ.Κ./ 44η Διεύθυνση Συντάξεων προκειμένου αυτό ενεργήσει σχετικά για την υλοποίηση της απόφασης.

Η Ομοσπονδία μας δια του Νομικού της Συμβούλου συνέταξε και αποστέλλει στους Συνδέσμους – Ενώσεις έντυπο αίτησης με θέμα την εκτέλεση της ανωτέρω απόφασης προκειμένου διακοπεί άμεσα η μείωση της σύνταξης μας που επιβλήθηκε από 01/08/2012 συνεπεία των διατάξεων του Ν.4093/2012 και της κατόπιν αυτών σχετικής απόφασης του Υπουργού των Οικονομικών, διά του Γ.Λ.Κ. .

Το ανωτέρω έντυπο – αίτηση θα διατίθεται από τους Συνδέσμους – Ενώσεις στα μέλη τους.

Με εκτίμηση

 

 

     Ο                                                                                                     Ο

   Γεν. Γραμματέας                                                              Πρόεδρος

 

ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΩΤΗΣ Οδυσσεύς                 ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος

   Αντιστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ                         Υποστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ