4 _______ 21 _______

Τιμή στους μαχητές του Υψώματος 731 το 1941 και σε όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν σε μια από τις σημαντικότερες μάχες του Ελληνοιταλικού πολέμου, απέδωσε  η περιφερειακή ενότητα Τρικάλων στο μνημείο που βρίσκεται στην ε.ο Τρικάλων-Καρδίτσας.

Μετά την δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, με κύριο ομιλητή τον Συνταγματάρχη ε.α Ζιώζια Βασίλειο,  έγινε η επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου παρουσία των Στρατιωτικών Αρχών,  του Αντιπεριφερειάρχη Μιχαλάκη Χρήστου και του Δήμαρχου Παπαστεργίου Δημητρίου.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ Υποστράτηγος ε.α Ευάγγελος Δανιάς, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Υπγος ε.α Ευάγγελος Στέφος, o πρόεδρος της ΕΑΑΣ/Παραρτήματος Λάρισας Αντγος ε.α Τσιρώνης Σπυρίδων, ο Υποδκτης της Σ.Μ.Υ Σχης (ΠΖ) Γιοβάνης Λεωνίδας, ο Δντης της Αστ.Δνσεως Τρικάλων Γραβάνης Αθανάσιος, οι αντιπρόσωποι της πυροσβεστικής υπηρεσίας, Αντιπύραρχος Γαλάνης Δημήτριος & Πύραρχος Σπανός Αντώνιος, καθώς και ο εγγονός  του μακαρίτη Νίκου Λεοντάρη που έσωσε την Σημαία του 5oυ Συντάγματος. Εκ μέρους του τοπικού Συνδέσμου Αποστρατων Αστυνομικών Τρικάλων παρέστη ο Πρόεδρός της  κ. Παναγιώτης Τριανταφύλλου και της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α.  το μέλος του Δ.Σ.  και  Πρόεδρος του Συνδέσμου Λάρισας.