ΚΕΝΤΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Μουσειακής Ιδιωτικής Συλλογής  του υποστράτηγου ε.α. ΕΛ.ΑΣ. Καλλιαντζή Δημητρίου

Ο συνάδελφός μας ιστορικός ερευνητής και συλλέκτης  υποστράτηγος ε.α.  Καλλιαντζής Δημήτριος μας προσκαλεί να παρευρεθούμε στα εγκαίνια την 16-11-2014 του Κέντρου Ιστορικής έρευνας και Μουσειακής Ιδιωτικής Συλλογής.

Το Κέντρο Ιστορικής έρευνας ιδρύθηκε από τον ίδιο, τον Σεπτέμβριο του 2013 και οργανώθηκε επιμελώς σε στεγασμένο χώρο του παλαιού ιστορικού Δημοτικού Σχολείου, σε ένα χώρο 200 τ.μ. , στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας, της πόλεως της Καρδίτσας.

Σκοπός του είναι η έρευνα, η ανάδειξη και η προβολή  της πολυποικίλου προσφοράς στους εθνικούς αγώνες των καταργηθέντων ενδόξων Σωμάτων της Ελληνικής Χωροφυλακής, της Αστυνομίας Πόλεων και της Ελληνικής Αγροφυλακής. Το κυρίαρχο, ιδρυτικό κίνητρο του Κέντρου Ιστορικής Έρευνας είναι  κατά τον ιδρυτή, το << χρέος για την δημιουργία μιας << κιβωτού >>, εντός της οποίας θα διατηρείται για το παρόν και για το μέλλον άσβεστη η ιστορική μνήμη των Νεοελλήνων, αλλά και θα συνδέεται επιτυχώς το χθες με το σήμερα με αισθητική επικοινωνία, η οποία θα σκιαγραφεί την ιστορική, διαχρονική πορεία των ενδόξων Σωμάτων, τα οποία μικροπολιτικές σκοπιμότητες τα έβγαλαν από το μικροσκόπιο της ζωής του τόπου και τα πέταξαν στο αζήτητο αρχείο της λήθης. Όμως, η ΙΣΤΟΡΙΚΗ μνήμη πρέπει πάντοτε να στέκεται ενεργό και δημιουργικό εμπόδιο στην Εθνική μας ΑΜΝΗΣΙΑ, διότι κατά την αρχέγονη σοφία των προγόνων μας << Όλβιος όστις ιστορίης έσχεν μάθησιν >>.