Πραγματοποιήθηκε σήμερα 01/07/2014 κατόπιν αιτήματός, συνάντηση των προεδρείων των Ομοσπονδιών των Αστυνομικών, των Πυροσβεστών και των Λιμενικών, Π.Ο.ΑΞΙ.Α. ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑ Ιωάννη, Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ Χρήστου, Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ΑΘΑΝΑΤΟΥ Νικολάου, Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. ΔΡΙΒΑΚΟΥ Γεωργίου, Ε.Α.Π.Σ. ΣΤΑΜΟΥΛΗ Ιωάννη, Π.Ε.Α.Λ.Σ. ΣΑΙΤΑΚΗ Δημητρίου  και με την συμμετοχή του νέου  εκλεγέντος Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΟΑΑΣΑ) ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Ευάγγελου, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα με μοναδικό θέμα την ΑΠΑΙΤΗΣΗ μας για άμεση και πλήρη συμμόρφωση της Κυβέρνησης στις δικαστικές αποφάσεις του Σ.τ.Ε., αναφορικά με τις πρόσθετες περικοπές που επιβλήθηκαν στις αποδοχές των ενστόλων.

Ο κ. Υπουργός  δήλωσε ότι οι δικαστικές αποφάσεις θα υλοποιηθούν, ο δε χρόνος εφαρμογής θα είναι σύντομος και όπως διευκρίνισε, εντός του έτους 2014. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Υπουργείο αναζητά τρόπους εξεύρεσης των κονδυλίων κατά τα πρότυπα εφαρμογής των αντίστοιχων αποφάσεων για τους δικαστικούς. Δεσμεύτηκε δε ότι θα  παρουσιάσει συγκεκριμένους τρόπους και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, τέλη της επόμενης εβδομάδας, οπότε και θα επαναληφθεί η συνάντηση.
Από την πλευρά των ενστόλων  τονίστηκε  στον κ. Υπουργό, ότι θεωρούμε εκ των ουκ άνευ την άμεση συμμόρφωση της Κυβέρνησης, καθόσον οποιαδήποτε διαφορετική διαδικασία θα συνιστά εμπαιγμό και ύβρη προς το σύνολο των ενστόλων και τις οικογένειές τους.