ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Ανέλαβε τα καθήκοντά του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών – Προστασίας του Πολίτη καθηγητής κ. ΠΑΝΟΥΣΗΣ Ιωάννης.

Σε μια σεμνή  τελετή στην αίθουσα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ πραγματοποιήθηκε η  παράδοση  και παραλαβή του Υπουργείου.

Παραβρέθηκαν όλη η Ηγεσία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αρχής γενομένης από τον Αρχηγό Αντιστράτηγο ΤΣΑΚΝΑΚΗ Δημήτριο , ο απερχόμενος υπουργός κ. ΚΙΚΙΛΙΑΣ Βασίλης, ο Γ.Γ. ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟΣ  και οι : Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος ΒΟΥΤΣΗΣ στον οποίο υπάγονται εκτός των άλλων υπουργείων και οι αρμοδιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη  και ο αναπληρωτής  υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Την  Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. και τον Σύνδεσμο Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών εκπροσώπησαν ο Γ.Γ. ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΩΤΗΣ Οδυσσεύς Αντιστράτηγος ε.α. και ο ειδικός Γραμματέας και νομικός σύμβουλός της ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Νικήτας  Αστυνομικός Διευθυντής ε.α.

Ο απερχόμενος υπουργός αναφέρθηκε με λίγα λόγια στα πεπραγμένα του Υπουργείου στους 8 μήνες που διετέλεσε υπουργός και ειδικότερα στην αποτελεσματικότητα σε όλο το εύρος  του αστυνομικού έργου των Υπηρεσιών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με έμφαση στην πάταξη της εγκληματικότητας και στις επιτυχίες στην αντιτρομοκρατία με την σύλληψη καταζητούμενων τρομοκρατών και το ανθρώπινο πρόσωπο που επέδειξαν οι αστυνομικοί  προς την κοινωνία. Επίσης αναφέρθηκε και στην δραστηριότητα του Πυροσβεστικού Σώματος στην αντιμετώπιση των Πυρκαγιών και την αυτοθυσία τους που επέδειξαν στον αγώνα κατά του πύρινου κινδύνου .

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο υπουργός Εσωτερικών κ. ΒΟΥΤΣΗΣ Ν. ο οποίος είπε ότι στόχος είναι η πρόληψη της ανθρωπιστικής καταστροφής σε ερώτηση δε δημοσιογράφου εάν οι αστυνομικοί θα οπλοφορούν απάντησε ότι  << ο Πρωθυπουργός  Αλέξη Τσίπρα αναφέρθηκε σε αυτό σε προηγούμενη συνέντευξή του δήλωσε δε, ότι από το 1996 υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο που ορίζει ότι σε διαδηλώσεις ή στο γήπεδο καλό είναι οι αστυνομικοί να μην κουβαλούν όπλο (και μόνον εκεί, όπως είπε χαρακτηριστικά)   >>.

Στη συνέχεια ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη Γιάννης ΠΑΝΟΥΣΗΣ αναφέρθηκε  στην από πολλών ετών γνωριμία του με την Ελληνική Αστυνομία ως καθηγητής της εγκληματολογίας στην Σ.Α.Ε. και ότι πολλοί μαθητές του είναι σήμερα στρατηγοί, στη συνέχεια  είπε ότι « Δεν μας ενδιαφέρει η πολιτική ιδεολογία του πολίτη, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να εναρμονίσουμε την ελευθερία, την εμπιστοσύνη και την ασφάλεια .Μίλησε για συμμετοχική αντεγκληματική πολιτική που θα βρίσκει συμφιλιωμένο τον αστυνομικό με τον πολίτη και τον πολίτη με τον αστυνομικό και έκανε λόγο για μία συνέχεια της διοίκησης. Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε ότι θα βρίσκεται σε επικοινωνία με τους προηγούμενους υπουργούς. Το έγκλημα δεν είναι ανεκτό, αλλά δεν είναι ανεκτό να υπάρχει κατάχρηση εξουσίας από τα όργανα του κράτους ».

Πρόσθεσε δε «ότι σήμερα η κυβέρνηση έδωσε  εντολή να φύγουν τα κάγκελα από τον Άγνωστο Στρατιώτη. Έκανε λόγο για συμβολική κίνηση και πρόσθεσε: «Τι φοβόμαστε; Ότι ο λαός, τα τανκς θα μπουν στη Βουλή;» και πρόσθεσε: «Εάν υπάρχουν ιστορικά κατάλοιπα, θα τα λύσουμε. Το υπουργείο θα ασχοληθεί και με τα οικονομικά και μισθολογικά ζητήματα μαζί με τους συν-αρμόδιους υπουργούς. Να πείσουμε τον αστυνομικό ότι είναι ο καθημερινός φίλος του πολίτη. Αυτόν υπηρετεί και αυτόν προστατεύει» προσθέτοντας: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον πολίτη απροστάτευτο, να πεινάει, να φοβάται. Θα εναρμονίσουμε ελευθερία – εμπιστοσύνη στους θεσμούς της δημοκρατίας και ασφάλεια»

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία όπως και σε όλη την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

 DSCN5891DSCN5893DSCN5901