ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΟΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

Σε λαμπρή τελετή την Κυριακή 5η  Μαΐου  2019, στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών των πρώην Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας (Αθήνα Μεσογείων 96), εορτάσθηκε πανηγυρικά, η μνήμη της Προστάτιδας των Αποστράτων Αστυνομικών και του ενδόξου Σώματος της Ελληνικής Χωροφυλακής Ισαπόστολος Αγία Ειρήνη. Στη Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, χοροστάτησε ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κιούλος.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών Αντ/γος ε.α. κ. Χριστολουκάς Νικόλαος. Μετά από τρισάγιο στο μνημείο πεσόντων των Σχολών έγινε κατάθεση στεφανιών υπέρ μνήμης και τιμής των θανόντων στο καθήκον αστυνομικών.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους α) ο κ. Υπαρχηγός του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας Αντ/γος  Μιχάλης Καραμαλάκης, β) ο κ. Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας Αντ/γος Ανδρέας Δασκαλάκης, γ) οι κ.κ. επίτιμοι Αρχηγοί Αντ/γοι ε.α.  Παπαγιαννόπουλος Νικόλαος και Τσουβάλας  Κωνσταντίνος, δ) Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί Προϊστάμενοι των  Κλάδων και των Διευθύνσεων του Αρχηγείου, ε) Επίτιμοι απόστρατοι Ανώτατοι Αξιωματικοί Κλάδων και Διευθύνσεων του Αρχηγείου, στ) Πρόεδροι και  εκπρόσωποι των Δ.Σ. της ΠΟΑΣΑ, της ΠΟΑΞΙΑ και της ΠΟΑΣΥ, ζ) Πρόεδροι και Εκπρόσωποι των Δ.Σ. Συνδέσμων, Συλλόγων, Λεσχών και Ενώσεων, εν ενεργεία και αποστράτων στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και η) πλήθος Αποστράτων και εν ενεργεία  συναδέλφων Σωμάτων Ασφαλείας με μέλη των οικογενειών τους.
Μετά το πέρας της τελετής δόθηκε από τον Σύνδεσμο Αθηνών δεξίωση στον όμορφα διαμορφωμένα προαύλιο χώρο του κυλικείου των Σχολών.