Αθήνα 20 Μαΐου 2014

ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΑΑΣΑ

Για να πάει μπροστά η Ομοσπονδία μας

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Η δημιουργία και η ανάπτυξη της Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ, στην κοινή λογική ήταν κάτι το αυτονόητο, η  υλοποίηση όμως του αυτονόητου, προσέκρουε σε στερεότυπα που είχαν διαμορφωθεί από  νοοτροπίες και συμπεριφορές, οι οποίες μπλόκαραν κάθε προσπάθεια.

Χρειάσθηκε μεγάλη υπομονή και επιμονή, για να επέλθει συμβιβασμός και να επιτευχθεί η ίδρυση και η λειτουργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, στη βάση της ενότητας και της ισότιμης συμμετοχής όλων.

Τα επιτεύγματα της Ομοσπονδίας και των Συνδέσμων – μελών της, σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα είναι γνωστά και έχουν εκτιμηθεί, αξιολογηθεί και αναγνωρισθεί, από όλους.

Το 2011, μετά από 10 χρόνια  Πρόεδρος, αποφάσισα να αποσυρθώ, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ανανέωση του Διοικητικού Συμβουλίου, με την συμμετοχή νέων Συναδέλφων και νεοτέρων στην ηλικία, που θα εξασφάλιζαν την ομαλή λειτουργία και την περαιτέρω πρόοδο. Το 2011 ο στόχος που είχα στο μυαλό μου, δεν ολοκληρώθηκε. Στο διάστημα δε των τριών ετών που μεσολάβησαν, αναδείχθηκαν διάφορα θέματα τα οποία δημιούργησαν προβλήματα και εντάσεις, μη αναμενόμενες.

Στις 28 και 29 Ιουνίου, έχουν προσδιορισθεί αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Πιστεύω ότι η στιγμή είναι κρίσιμη. Η διοίκηση της Ομοσπονδίας πρέπει να περιέλθει σε ανθρώπους ικανούς, που αγαπούν να κάνουν αυτή τη δουλειά και έχουν την ευχέρεια να την κάνουν. Οι νέοι Απόστρατοι Αξιωματικοί, όλων των βαθμών, έχουν σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες και μπορούν όχι μόνο να ανταποκριθούν στις ανάγκες, αλλά και να δημιουργήσουν άλματα στην εξέλιξη και την πρόοδο, που θα καταξιώνουν τους Αποστράτους σαν άτομα και σαν κοινωνικό σύνολο και θα αποτελούν “ μαξιλάρι” προστασίας για τους εν ενεργεία συναδέλφους.

Με την ιδιότητα του ιδρυτού της Ομοσπονδίας και του Επιτίμου Προέδρου και δια βίου συμβούλου, προτρέπω όλους τους συναδέλφους να επιδείξουν ενδιαφέρον και να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι στις αρχαιρεσίες της 28 και 29 Ιουνίου.

Με αγάπη και συναδελφικούς χαιρετισμούς

Νικόλαος Κουτρουμπής

Επίτιμος Πρόεδρος ΠΟΑΑΣΑ