Στις 2 μ.μ., παρουσία του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια, θα τελεστεί στην Ιτέα Φλώρινας η κηδεία του 43χρονου υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα, σε ένοπλη συμπλοκή με δύο Αλβανούς, στην ορεινή περιοχή του Βροντερού Φλώρινας, κοντά στην λίμνη της Μικρής Πρέσπας.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ο Ν. Δένδιας πρόκειται να μεταβεί για επιθεώρηση και στο σημείο, όπου σημειώθηκε η φονική συμπλοκή, κατά την οποία πέρα από τον 43χρονο έπεσαν νεκροί και οι δύο Αλβανοί.

Ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

«Σήμερα (08-12-2013), μεταμεσονύχτιες ώρες, ομάδα τριών (3) αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών Φλώρινας εκτελούσε περιπολία για την αποτροπή του φαινομένου της παράνομης αλιείας στην ορεινή περιοχή του Βροντερού Φλώρινας, στις Μικρές Πρέσπες.

Κατά τη διάρκεια της περιπολίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν αυτοσχέδια καλύβα εντός της οποίας βρίσκονταν δύο υπήκοοι Αλβανίας, που όταν κλήθηκαν να ελεγχθούν αντέδρασαν και πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά.

Από την ένοπλη συμπλοκή τραυματίστηκαν θανάσιμα 43χρονος Υπαρχιφύλακας και οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι χρησιμοποίησαν διαδοχικά πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov το οποίο κατασχέθηκε.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Φλώρινας.»

Ο νεκρός υπαρχιφύλακας ήταν πατέρας ενός 11χρονου κοριτσιού.

Δήλωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης

«Εκφράζω τη βαθιά οδύνη και τη θλίψη μου για την απώλεια της ζωής του Υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη, ενός ακόμη αστυνομικού ο οποίος έπεσε σε ώρα καθήκοντος, στην προσπάθεια προστασίας της ζωής, της περιουσίας και της αξιοπρέπειας του Έλληνα πολίτη. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του, στην κόρη του και σε όλους τους οικείους του. Η σκέψη μας είναι μαζί τους.»

Ο Σύνδεσμός μας
εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια  του θανόντος κατα την  εκτέλεση της Υπηρεσίας του  Αστυνομικού.