Θανάσιμος τραυματισμός αστυνομικού εν ώρα καθήκοντος από πυρά ένοπλου κακοποιού στο Δίστομο Βοιωτίας.

Ο δράστης αναζητείται, μαζί με άλλους τέσσερις ενόπλους κακοποιούς, στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Κηδεύτηκε στην πατρίδα του, με τις τιμές που αρμόζει ο Υπαρχιφύλακας του Τ.Α. Λειβαδιάς ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Γιώργος  ο οποίος την  17/06/2013 και περίπου την 02.00 ώρα, στο Δίστομο Βοιωτίας, άγνωστος κατ αρχήν δράστης τον πυροβόλησε και τον  τραυμάτισε θανάσιμα, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης ελέγχου υπόπτων ατόμων.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λειβαδιάς, που εκτελούσαν υπηρεσία ελέγχων στην περιοχή της Δεσφίνας, αφού ενημερώθηκαν για ύποπτα άτομα, τα οποία κινούνταν πεζή σε περιοχή του Διστόμου, κινήθηκαν προς το σημείο για τον εντοπισμό και τον έλεγχό τους.

Στο σημείο μετέβη αρχικά ένα συμβατικό όχημα, με τρεις αστυνομικούς. Ενώ στάθμευαν το όχημα, εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά πέντε άτομα, κρυμμένα σε παρακείμενο αλσύλλιο, τα οποία με την απειλή βαρύ οπλισμού αφαίρεσαν τον υπηρεσιακό τους εξοπλισμό (τρία αλεξίσφαιρα γιλέκα, τρία πιστόλια και ένα πολεμικό τυφέκιο G 3- A3).

Στη συνέχεια, όταν κατέφθασε στο σημείο δεύτερο συμβατικό όχημα με δυο αστυνομικούς, ένας από τους κακοποιούς έβαλε εναντίον τους, με πυροβόλο όπλο και ανθρωποκτόνο πρόθεση, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο οδηγός, στο δεξί μηρό. Ο 37χρονος Υπαρχιφύλακας διακομίστηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Λειβαδιάς, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Οι δράστες διέφυγαν με το πρώτο υπηρεσιακό όχημα μάρκας FORD FOCUS, χρώματος μπλε. Απο τις μέχρι σήμερα έρευνες και παρασχεθείσες δημοσιογραφικά πληροφορίες πρόκειται γαι τους ΜΑΡΙΑΝ ΚΟΛΑ 36 ετών, ΛΙΚΙΑ ΕΝΤΙΣΟΝ 25 ετών και ΙΛΑΡ ΚΟΥΠΑ 27 ετών. Προκύπτει δε ότι τρεις τουλάχιστον απο τους συνολικά επτά καταζητουμένους  Αλβανούς δραπέτες των φυλακών Τρικάλων είχαν συμμετοχή στην παραπάνω ένοπλη και όπως κατέληξε αιματηρή συμπλοκή.

Ο Σύνδεσμός μας εκφράζει τα συλληπητήρια στην οικογένεια του θανόντος εν ώρα καθήκοντος Αστυνομικού.