Η  συνεδρίαση της Επιτροπής Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας την  8-1-2015 

Στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 9-1-2015 δημοσιεύτηκε το σχετικό ρεπορτάζ για την Συνεδρίαση:

<< Ασαφείς κρίνονται επί του παρόντος οι εξηγήσεις που έδωσαν οι εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών στην Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας που εξετάζει τη συμμόρφωση ή μη της κυβέρνησης με τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε., η οποία έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές στις αποδοχές των ένστολων όλων των σωμάτων.

Η τριμελής Επιτροπή Συμμόρφωσης συνεδρίασε χθες κεκλεισμένων των θυρών υπό τον πρόεδρο του Σ.τ.Ε. Σωτήρη Ρίζο και μέλη τούς συμβούλους Επικρατείας Ευθύμιο Αντωνόπουλο και Παναγιώτα Καρλή, ενώ κατά τη συνεδρίαση παρέστησαν εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος και της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής. Σε όλες τις πλευρές δόθηκε προθεσμία μέχρι τις 15 του μηνός προκειμένου να καταθέσουν τα υπομνήματά τους. Πατήστε εδώ για περισσότερα http://www.kathimerini.gr/798698/article/epikairothta/ellada/asafeies-sto-ste-gia-ta-anadromika-twn-enstolwn >>

Σας παραθέτοθμε και την  ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ και της ΠΟΑΞΙΑ

Αθήνα, 8 Ιανουαρίου 2015

Αρ. Πρωτ.: 500/7/35κβ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα ακροάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, η Β’ συνεδρίαση του Τριμελούς Συμβουλίου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο αυτού κ. Σωτήριο ΡΙΖΟ, για να διαπιστώσει τη συμμόρφωση ή μη της διοίκησης και συγκεκριμένα του Υπουργείου Οικονομικών, στις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, αναφορικά με την αναδρομική μείωση των αποδοχών των ενστόλων.

Εκ μέρους των αιτούντων, οι Ομοσπονδίες εκπροσωπήθηκαν δια των συνηγόρων κ.κ. Χάρη Μπουκουβάλα (ΠΟΑΣΥ), Ρήγα Μπαρμπούρη (ΠΟΑΞΙΑ) και Γεώργιο Αντωνακόπουλο (ΠΟΕΠΛΣ). Το Υπουργείο Οικονομικών εκπροσωπήθηκε από δυο Παρέδρους του ΝΣΚ.

Κατά την ωριαία ακροαματική διαδικασία, αναπτύχθηκαν τα επιχειρήματα και των δυο πλευρών. Ειδικότερα, οι Νομικοί μας Σύμβουλοι υποστήριξαν ότι η διοίκηση δεν συμμορφώθηκε πλήρως στις δικαστικές αποφάσεις, μειώνοντας το κύρος του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου και ουσιαστικά, περιφρονώντας το σκεπτικό του Α’ Πρακτικού Συνεδριάσεως του Συμβουλίου, στο οποίο περιγράφονται αναλυτικά και χωρίς καμία δυνατότητα παρερμηνείας οι υποχρεώσεις της διοίκησης για πλήρη συμμόρφωση.

Αντίθετα, το Υπουργείο Οικονομικών ισχυρίστηκε ότι η διοίκηση με βάση τα δημοσιονομικά δεδομένα εφάρμοσε πλήρως τις δικαστικές αποφάσεις, αναφορά που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Προέδρου.

Τέλος, ο κ. Πρόεδρος του ΣτΕ, χορήγησε και στις δυο πλευρές προθεσμία έως την 15η Ιανουαρίου 2015, ώστε να καταθέσουν εγγράφως τις θέσεις τους (υπομνήματα).

Μετά και την σημερινή εξέλιξη, είναι σαφές ότι συνεχίζουμε τον αγώνα μας αισιοδοξώντας για την πλήρη δικαίωσή μας, απαιτώντας από την Πολιτεία πλήρη συμμόρφωση στις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Χώρας μας.