Στη δοξολογία που τελέστηκε στις 21-11-2014 στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου και την κατέθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στα πλαίσια του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, παρέστη O Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας  εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος(Ι) Ευάγγελος Τουρνάς και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς, εκπρόσωποι κομμάτων, ανώτατα και ανώτερα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων, πρώην Αρχηγοί και Υπαρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, απόστρατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και Ακόλουθοι ξένων Πρεσβειών.. Εκ μέρους της ΠΟΑΑΣΑ και του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών παρέστησαν και εκπροσώπησαν ο Γ.Γ. Γραμματέας Αντιστράτηγος ε.α. ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΩΤΗΣ Οδυσσεύς , ο Ταμίας της ΠΟΑΑΣΑ Αντιστράτηγος ε.α. ΤΣΙΒΙΚΗΣ Ηλίας και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής ε.α. Ταμίας του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών  ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ Χρυσόστομος .

Ακολουθεί η δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας μετά τη δοξολογία:

«Γιορτάζουμε την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, ανήμερα της μεγάλης χριστιανικής γιορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου. Η Ελληνική Κυβέρνηση εκφράζει προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, προς τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδος μας, τη βαθιά της ευγνωμοσύνη, διότι κάτω από δυσχερείς συνθήκες και υπό πρωτοφανή δημοσιονομική συγκυρία, κατάφεραν να κρατήσουν το αξιόμαχο, αλλά και να αποτελέσουν παράδειγμα για την ελληνική κοινωνία.  

Επιτρέψτε μου όμως να πω ότι ενυπάρχει εδώ και ένας ακόμη συμβολισμός:

Η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων συμβολίζει τη διαχρονική ενότητα του Ελληνισμού, την υπέρβαση στερεοτύπων του παρελθόντος, των διαφωνιών, των διαχωρισμών και τη διαχρονική εξασφάλιση της εθνικής ύπαρξης και των εθνικών συμφερόντων, σε ένα γεωπολιτικό περιβάλλον με συνθήκες που απειλούν συνολικά το μοντέλο ζωής, όχι μόνο των Ελλήνων αλλά και της Δημοκρατίας,  όπως την αντιλαμβανόμαστε στον δυτικό πολιτισμό.

Απέναντι σε αυτά, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας είναι η εγγύηση της Δημοκρατίας για το μέλλον.   

Χρόνια Πολλά και Καλά!».

 

Και εμείς ευχόμαστε ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ 

y1

υ2υ3υ4