OΣήμερα και ώρα 12.00 στο Μνημείο Ολοκαυτώματος Ελλήνων Εβραίων στην Αθήνα σε μια σεμνή τελετή  έγινε κατάθεση Στεφάνων παρουσία επισήμων, Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ήταν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. ΔΕΝΔΙΑΣ,  της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών, του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, των επιζώντων ομήρων, πρεσβειών ξένων χωρών, πολιτικών κομμάτων και άλλων οργανισμών. Μετά την τέλεση του μνημοσύνου έγινε κατάθεση στεφανιών. Τον Σύνδεσμό μας και την ΠΟΑΑΣΑ εκπροσώπησεαν ο Γ.Γ. Αντιστράτηγος ε.α. ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΩΤΗΣ Οδυσσεύς και το μέλος του Δ.Σ. Αντιστράτηγος ε.α. ΤΣΙΒΙΚΗΣ Ηλίας.
Το απόγευμα έγινε εκδήλωση στο Θέατρο Παλλάς με κύριο ομιλητή τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. ΔΕΝΔΙΑ Νικόλαο. Ακολούθησε προγραμμα.Η Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, καθιερώθηκε στη χώρα μας το 2004 μετά από ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων. Ως ημέρα μνήμης ορίστηκε η 27η Ιανουαρίου, ημέρα που απελευθερώθηκε από τα σοβιετικά στρατεύματα το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης Αουσβιτς-Μπίρκεναου, αποκαλύπτοντας την τραγικότητα και το μέγεθος της ναζιστικής θηριωδίας στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και εξόντωσης.
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την 1η Νοεμβρίου του 2005 με το 60/7 ψήφισμά της, καθιέρωσε την 27η Ιανουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA