Η 20η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί και θεσπιστεί από τη Πολιτεία ως ημέρα της Αστυνομίας σαν ένδειξη τιμής και αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς της Ελληνικής Αστυνομίας προς τη Χώρα και τη κοινωνία εναρμονισμένη με το προστάτη του Σώματος Άγιο Αρτέμιο.

Κεντρικές εκδηλώσεις στην Αθήνα και περιφερειακές στις έδρες των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Δ/νσεων  και των Δ/νσεων Αστυνομίας Χώρας.

Στην Αθήνα,

Δευτέρα 19/10/2020 και ώρα 18.30, παραμονή της εορτής, θα τελεστεί στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας.

Τρίτη 20/10/2020 και ώρα 10.30, ημέρα της εορτής, θα πραγματοποιηθεί Δοξολογία στον  Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών, μετά τη Θεία Λειτουργία και η ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ υπέρ της Τράπεζας Αίματος του Σώματος την 19, 20 και 21 Οκτωβρίου 2020 στο Ιπποκράτειο Γεν. Νοσοκομείο Αθηνών.

Κατά τις εκδηλώσεις θα ακολουθούνται  αυστηρά τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς COVID-19, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά επίπεδα κάθε Νομού (ΦΕΚ Β’ 4484)

Για να δείτε τη σχετική διαταγή πατήστε εδώ —> Διαταγή Εορτής