Ενημέρωση για την Συνεδρίαση της 12-10-2023 του Δ.Σ./Μ.Τ.Σ.

Αγαπητοί Συνάδελφοι

 1. Κατά τη χθεσινή (12-10-2023) συνεδρίαση του Δ.Σ. του Μ.Τ.Σ. μεταξύ των άλλων θεμάτων:
 • Εγκρίθηκε η καταβολή του υπολειπόμενου  ποσού Β.Ο.Ε.Α. για τα έτη 2021 και 2022.
 • Εγκρίθηκε η Απονομή των Βοηθημάτων Οικογενειακής – Επαγγελματικής Αυτοτέλειας για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2023 .
 1. Με παρέμβαση, κατά τη διάρκεια της  Συνεδρίασης του Δ.Σ., του υπογράφοντα και του εν ενέργεια συναδέλφου διεγράφησαν  – αποσύρθηκαν  θέματα- προτάσεις, από την ημερήσια διάταξη που  υπέκρυπταν αποκλεισμούς-διαχωρισμούς των μετόχων -μερισματούχων των προερχομένων από την ΕΛ.ΑΣ. – πρ. Χωροφυλακή από την αναλογική κατανομή των πόρων των εξοπλιστικών προγραμμάτων  στα Μετοχικά Ταμεία
 2. Στα μέλη του Δ.Σ. και ιδιαίτερα  στον Πρόεδρο και Γενικό Δ/ντή του Μ.Τ.Σ. επισημάνθηκαν τα εξής:
 • Το Μ.Τ.Σ. διέπεται από Νόμους και κανονισμούς λειτουργίας  που νομοθετούνται- ορίζονται από την Ελληνική Πολιτεία.
 • Σύμφωνα με τους Νόμους αυτούς, το Ταμείο είναι ένα και ενιαίο και περιλαμβάνει μετόχους -μερισματούχους από τον Στρατό Ξηράς & την ΕΛ.ΑΣ.- πρ. Χωροφυλακή.
 • Οι κοινωνικοί πόροι, χρήματα του Ελληνικού Λαού από το υστέρημά του, εισρέουν στο Ταμείο για το σύνολο των μετόχων- μερισματούχων.
 • Τους κοινωνικούς πόρους ορίζει η Ελληνική Πολιτεία η οποία είναι ενήμερη για τα οικονομικά  του ταμείου και σαφώς  θεωρεί ότι  προτάσεις  που έχουν να κάνουν με αποκλεισμούς και διαχωρισμούς  ΔΕΝ είναι λειτουργικές και  κοινωνικά αποδεκτές.
 • Οποιαδήποτε συζήτηση που έχει να κάνει με τον αποκλεισμό ή διαχωρισμό  των μετόχων -μερισματούχων προερχομένων από την ΕΛ.ΑΣ.- πρ. Χωροφυλακή, εκτός του ότι είναι αντίθετη με τους νόμους και διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία του Μ.Τ.Σ., τραυματίζουν την πολύχρονη κοινή μας πορεία  και φυσικά μας βρίσκει απέναντι και κάθετα αντίθετους.
 • Το προσωπικό, Πολιτικό & Στρατιωτικό του Μ.Τ.Σ. έχουν ως μέγιστο καθήκον τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων ΟΛΩΝ  των Μετόχων και Μερισματούχων από όπου και αν προέρχονται και οι προτάσεις που εισηγούνται στο Δ.Σ., δεν πρέπει να  υποκρύπτουν  διακρίσεις και αποκλεισμούς  μέρος αυτών!

Συνάδελφοι όπως αντιλαμβάνεστε ο αγώνας για το ενιαίο του Μ.Τ.Σ. είναι συνεχής και αδιάκοπος. Δεν θέλει εφησυχασμό.

Όλοι μαζί, απόστρατοι και εν ενεργεία, να συνεχίσουμε τον αγώνα για ένα Tαμείο, Αδιαίρετο, Ενιαίο και Βιώσιμο.

Στη διάθεσή σας για διεξοδικότερη ενημέρωση!

Με Εκτίμηση

Μπέττας Δημήτριος

Εκπρόσωπος της Π.Ο.Α.Σ.Α. στο  Μ.Τ.Σ.