Το Σάββατο 5η  Μαΐου  2018, στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών των πρώην Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας (Αθήνα Μεσογείων 96), εορτάσθηκε πανηγυρικά, η Προστάτιδα των Αποστράτων Αστυνομικών και του ενδόξου Σώματος της Ελληνικής Χωροφυλακής Ισαπόστολος Αγία Ειρήνη.

Στη Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, χοροστάτησε ο  προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κιούλος.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων υπέρ μνήμης των πεσόντων στο καθήκον αστυνομικών από τους συνδικαλιστικούς φορείς των εν ενεργεία στελεχών και  αποστράτων των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πρόεδρος του Συνδ’εσμου Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών Αντ/γος ε.α. κος   Κονταρίδης Χρήστος.

Ύστερα από πρόσκληση του Δ.Σ. του Συνδέσμου παρέστησαν, τίμησαν  και λάμπρυναν τη τελετή με την παρουσία τους,

α) Ο κ. Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Υπουργείου Εσωτερικώναρμόδιος επί θεμάτων αλλοδαπών, υπηκόων τρίτων χωρών και παράτυπης  μετανάστευσης, Τζανέτος Φιλιππάκος, β) ο κ. Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας Αντ/γος  Μιχάλης Καραμαλάκης, γ) Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί Προϊστάμενοι των  Κλάδων και των Διευθύνσεων του Αρχηγείου, δ)  Ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ. Αντ/γος ε.α. κ. Βασίλειος Ροζής, ε) Εκπρόσωποι των Δ.Σ. της ΠΟΑΞΙΑ, της ΠΟΑΣΥ και ΠΟΣΥΦΥ, στ) Πρόεδροι και Εκπρόσωποι των Δ.Σ. Ομοσπονδιών, Συνδέσμων, Συλλόγων, Λεσχών και Ενώσεων, εν ενεργεία και αποστράτων στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και ζ) πλήθος Αποστράτων και εν ενεργεία  συναδέλφων Σωμάτων Ασφαλείας με μέλη των οικογενειών τους.

– Μετά το πέρας της τελετής δόθηκε από τον Σύνδεσμο Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών δεξίωση στον όμορφα διαμορφωμένα προαύλιο χώρο του κυλικείου των Σχολών και για την οποία οι όλοι εκφράσθηκαν με τα καλύτερα λόγια .

– Την 5η Μαΐου κάθε χρόνο οι Απόστρατοι Αστυνομικοί τιμούν ανά την επικράτεια την προστάτιδα Αγία Ειρήνη που το παράδειγμά της μας υπενθυμίζει ότι η Πίστη είναι το ισχυρότερο όπλο του ανθρώπου στην αντιμετώπιση των δυσκολιών της ζωής.–