Από το Σύνδεσμο Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών εορτάσθηκε πανηγυρικά, την Παρασκευή  5η  Μαΐου  2017, στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών των πρώην Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας (Αθήνα Μεσογείων 96) η Μεγαλομάρτυς ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ, Προστάτιδα των Αποστράτων Αστυνομικών, και του ενδόξου Σώματος της Ελληνικής Χωροφυλακής με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, αρτοκλασία και κατάθεση στεφάνων υπέρ μνήμης των πεσόντων στο καθήκον αστυνομικών από συνδικαλιστικούς φορείς των εν ενεργεία στελεχών και  αποστράτων των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

-Στη Θεία Λειτουργία, την αρτοκλασία και την τρισάγιο δέηση χοροστάτησε ο  Μητροπολίτης Σάμου Ευσέβιος συλλειτουργούντος του προϊσταμένου της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξιάρχου Αρχιμανδρίτου Νεκταρίου Κιούλου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε τιμής ένεκεν ο Ταξίαρχος ε.α.  και συγγραφέας κος   Κουτρουμπής Νικόλαος, Επίτιμος Πρόεδρος της ΠΟΑΑΣΑ.

Ύστερα από πρόσκληση του Δ.Σ. του Συνδέσμου παρέστησαν, τίμησαν  και λάμπρυναν τη τελετή με την παρουσία τους,

α) Ο κ. Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας Αντ/γος Κων/νος Τσουβάλας, ο κ. Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας Αντ/γος  Μιχάλης Καραμαλάκης καθώς επίσης Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί Προϊστάμενοι των  Κλάδων και των Διευθύνσεων του Αρχηγείου, β) Ο βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, γ)  Ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΑ Υπ/γος ε.α. κ. Ευάγγελος Χριστακόπουλος, δ)  Ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ. Αντ/γος ε.α. κ. Βασίλειος Ροζής, ε) Εκπρόσωποι των Δ.Σ. της ΠΟΑΞΙΑ, της ΠΟΑΣΥ και ΠΟΣΥΦΥ, στ) Πρόεδροι και Εκπρόσωποι των Δ.Σ. Ομοσπονδιών, Συνδέσμων, Συλλόγων, Λεσχών και Ενώσεων, εν ενεργεία και αποστράτων στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και ζ) πλήθος Αποστράτων και εν ενεργεία  συναδέλφων Σωμάτων Ασφαλείας με μέλη των οικογενειών τους.

Μετά το πέρας της τελετής δόθηκε από τον Σύνδεσμο Αθηνών  μικρή δεξίωση στον προαύλιο χώρο του κυλικείου των Σχολών.-

Η 5η Μαΐου γιορτάζεται επετειακά κάθε χρόνο ως ημέρα μνήμης της προστάτιδας των Αποστράτων Αστυνομικών Μεγαλομάρτυρος Αγίας Ειρήνης που το παράδειγμά της διαχρονικά μας υπενθυμίζει ότι η Πίστη είναι το ισχυρότερο όπλο του ανθρώπου στην αντιμετώπιση των δυσκολιών της ζωής αλλά και ως ημέρα μνήμης του ιστορικού Σώματος της Ελληνικής Χωροφυλακής και των αγώνων της ως θεσμού ασφαλείας, που βοήθησε στην εγκαθίδρυση,  συγκρότηση και διατήρηση της  έννομης τάξης της χώρας από το έτος 1833.