Τη Δευτέρα 11/12/2023 ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών, με εκπροσώπους του Δ.Σ., συμμετείχε και συμπαραστάθηκε στη διαμαρτυρία των ενεργεία συναδέλφων μετά από το κάλεσμα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών. Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΥΑΤ – Γουδί – Αθήνα μετά την απόπειρα ανθρωποκτονίας με τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου συναδέλφου μας κατά τα επεισόδια στου Ρέντη από οργανωμένους οπαδούς και την αυξανόμενη και συνεχώς εξελισσόμενη βία μέσα και έξω από τους αθλητικούς χώρους. Παραβρέθηκαν ο κ. Πρόεδρος Αντ/γος ε.α. Χριστολουκάς Νικόλαος , ο κ. Γεν. Γραμματέας  Υπ/γος ε.α. Σερέτης Δημήτριος και ο κ. Ταμίας Αστυν. Α’  ε.α.  Γιαννούλης Ιωάννης. Συμμετείχε ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΑ κ. Χριστακόπουλος Ευάγγελος, ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση με το σύνθημα «οι απόστρατοι συνάδελφοι είμαστε η ασπίδα σας στην κοινωνία». Ακολούθησε συμμετοχή των μελών του Δ.Σ. στην πορεία προς στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Με την ευχή και ελπίδα για τη ζωή και ανάρρωση του τραυματία συναδέλφου μας ευελπιστούμε στη περαιτέρω θωράκιση του νομικού πλαισίου ενάντια στην οπαδική βία και την αναθεώρηση πρακτικών εφαρμογής της συμμετοχής της αστυνομίας στους χώρους του αθλητισμού.

Για την περίσταση εκ του καταδικαστέου συμβάντος του βαρύτατου τραυματισμού του συναδέλφου μας τραγικό επίσης είναι ότι τη ναυτική φωτοβολίδα που έπληξε τον αστυνομικό κατά την εκτέλεση του καθήκοντος έριξε νεαρός άνδρας στη μετεφηβική ηλικία των 18 ετών. Η βαθειά νοσούσα κοινωνία και σύγχρονη οικογένεια από την έλλειψη παιδείας και σεβασμού σε αρχές και αξίες της δημοκρατικής ευνομούμενης πολιτείας πρέπει να μας απασχολεί σταθερά και αναλογικά όλους μας.