Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών, με αφορμή τα πρόσφατα και συνεχιζόμενα περιστατικά σε βάρος Αστυνομικών και Υπηρεσιών της Αστυνομίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Μετά τα συνεχιζόμενα θλιβερά, σε βάρος της έννομης τάξης, περιστατικά, όπως της εισβολής μεθυσμένου οδηγού με επιβατικό αυτοκίνητο στη Βουλή των Ελλήνων, της επίθεσης με πέτρες και ξύλα, ομάδας εφόδου (30) περίπου αναρχικών κατά Αστυνομικών πεζής περιπολίας στο πεδίον του Άρεως, της επίθεσης κουκουλοφόρων στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας με καπνογόνα και μολότοφ και τέλος την πρωτοφανή καταδρομική επίθεση εγκληματικής ομάδας εφόδου (50) περίπου ατόμων του αυτοαποκαλούμενου αντιεξουσιαστικού χώρου στο Αστυνομικό κεντρικό Τμήμα Ομονοίας με συγχορδία βομβών μολότοφ, δημιουργούνται, διαδοχικά σε όλους μας αισθήματα ασυδοσίας και ανασφάλειας και προβληματισμό για την αντίδραση της πολιτείας. Ειδικότερα δε ο τραυματισμός Αστυνομικών και η καταστροφή πολύτιμου υπηρεσιακό υλικού είναι ευθεία βολή στη νομιμότητα και τη δημοκρατία».
Κατόπιν αυτών εμείς οι Απόστρατοι, Μέλη του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών :
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, στεκόμαστε στο πλευρό του και καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας που στρέφεται ενάντια στη ζωή τους και στα καθήκοντά τους.
Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία την συνεχώς και επιβαρυντικά κλιμακούμενη εγκληματική συμπεριφορά ατόμων που καταπατούν τις αξίες της δημοκρατίας και καλούμε τη συντεταγμένη πολιτεία να αντιδράσει οργανωμένα και άμεσα με μέτρα προστασίας και ασφάλειας των πολιτών.
Καταγγέλλουμε κάθε πολιτική ανοχής ή συγκάλυψης που μπορεί να προέρχεται από μερική συμπαθούσα ιδεοληψία ή συγχωρητική αδράνεια. Η παραβατική και αντικοινωνική συμπεριφορά κρίνεται μόνο από τους ταγούς της δικαιοσύνης. Η κοινωνία επιθυμεί και επιζητεί την μόνιμη ματαίωση εγκληματικών δράσεων που έχουν υιοθετηθεί από ομάδες που ασπάζονται τις ακραίες μορφές βίας, την καταστροφή και την κατάλυση του νόμου.
Υποστηρίζουμε συνεχώς την έμπρακτη θεσμική αναγνώριση του επικίνδυνου χαρακτήρα της αποστολής των Αστυνομικών, ως πάγιο αίτημα ετών που ενισχύει την ανάταξη του ηθικού και βελτιώνει την εκπαίδευση και τις μεθόδους αντίδρασης των συνθηκών εργασίας τους.
Επικροτούμε και στηρίζουμε κάθε μέτρο ενίσχυσης της δημόσια τάξης και ασφάλειας με όρους ισονομίας και ισοτιμίας των πολιτών.
Τέλος Καλούμε την παρούσα Κυβέρνηση να λάβει ΑΜΕΣΑ τα απαραίτητα μέτρα για την αναμόρφωση του νομικού και θεσμικού πλαισίου που αφορά τις ενέργειες των Αστυνομικών σε ακραίες επιθετικές ενέργειες που στρέφονται κατά του κράτους και της δημοκρατίας.

ΤΟ Δ.Σ. ΣΑΠΑΣΑ