ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ Η΄ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΛΑΘΗ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ

Πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των αποστράτων, οι συντάξεις με τα αναδρομικά, τα οποία για πάρα πολλούς είχαν μεγάλες αποκλίσεις από αυτά που περίμεναν να λάβουν. Ακόμη και σε περιπτώσεις, με τα ίδια χρόνια υπηρεσίας και βαθμό, είχαμε μεγάλες διαφοροποιήσεις στα ποσά.

Οι έξι (6) διαδοχικές κρατήσεις των αναδρομικών των συνταξιούχων ενστόλων (τρεις νόμοι περικοπών, υγειονομική κράτηση, φορολογία και αλληλεγγύη) και η ανισότητα των καθαρών ποσών που καταβλήθηκαν σε στελέχη με τα ίδια υπηρεσιακά και οικονομικά δεδομένα δημιούργησαν σωρεία ερωτημάτων για την ορθότητα των αναδρομικών που είδαν οι δικαιούχοι στους λογαριασμούς τους.

Πολλοί απόστρατοι, επικοινώνησαν μαζί μας αγανακτισμένοι μας ενημέρωσαν, για τα χαμηλά έως μηδαμινά ποσά που έλαβαν. Τα συμπεράσματα που βγάλαμε, είναι ότι όντως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και μεγάλες διαφορές. Στις διαφορές, και τα μηδενικά ποσά ίσως υπάρχει κάποιο λάθος στο ηλεκτρονικό πρόγραμμα των αναδρομικών ή τελικά ίσως να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μνημονιακή κράτηση της σύνταξης, που αλλάζει τα δεδομένα στον καθέναν ξεχωριστά.

Οι συνταξιούχοι ένστολοι πρέπει τώρα να αναμένουν την αναλυτική κατάσταση κρατήσεων στο ενημερωτικό σημείωμα της σύνταξης από τον ΕΦΚΑ για να διαπιστώσουν την αλήθεια ή ακόμα και τον εμπαιγμό αφού η προσδοκία έγινε κοροϊδία.

Οι κρατούντες πρέπει να δώσουν πιστικές απαντήσεις για τον υπολογισμό μικτών και καθαρών ποσών από την εφαρμογή της μνημονιακής νομοθεσίας για δε την περίπτωση λάθους ή λαθών ο επανυπολογισμός και η διόρθωση είναι χωρίς άλλο αυτεπάγγελτη υποχρέωση.

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών διαμαρτύρεται για τη βιασύνη,  την προχειρότητα και την εσφαλμένη εφαρμογή των Αποφάσεων του ΣτΕ. Καλούμε τους αρμοδίους για την γρηγορότερη δυνατή ανάρτηση των ατομικών εκκαθαριστικών σημειωμάτων των αναδρομικών με πλήρη αιτιολογία και για την άμεση διόρθωση των λαθών που διαπιστώνονται.

Ο αγώνας για ορθή εφαρμογή των Αποφάσεων του ΣτΕ θα συνεχισθεί με κάθε νόμιμο τρόπο.

Το Δ.Σ.