Με ιδιαίτερη λαμπρότητα κα επιτυχία τελέστηκε την  5η  Μαΐου  2022, στον Ι. Ν. των Παμμεγίστων Ταξιαρχών των πρώην Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας (Αθήνα Μεσογείων 96),  η μνήμη της Προστάτιδας της  Π.Ο.Α.Σ.Α. και του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών και του ενδόξου Σώματος της Ελληνικής Χωροφυλακής Ισαποστόλου Αγίας Ειρήνης. Στη Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, χοροστάτησε ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β  Αρχιμανδρίτης Αλέξιος ΚΟΥΡΤΕΣΗΣ
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών Αντ/γος ε.α. κος   ΧΡΙΣΤΟΛΟΥΚΑΣ Νικόλαος.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους :  Ο K. Υφυπουργός του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ελευθέριος και από την Ελληνική Αστυνομία οι α) ο κ. Υπαρχηγός του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας Αντ/γος  ΓΙΑΝΝΙΝΑΣ Γεώργιος, β) ο κ. Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας Αντ/γος Λάζαρος ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, γ) ο κ. Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος  Γεώργιος ΚΑΝΕΛΛΟΣ  δ) Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί Προϊστάμενοι των  Κλάδων και των Διευθύνσεων του Αρχηγείου, στ) εκπρόσωποι των Δ.Σ. της ΠΟΑΞΙΑ και της ΠΟΑΣΥ, ζ) Πρόεδροι και Εκπρόσωποι των Δ.Σ. Συνδέσμων, Συλλόγων, Λεσχών και Ενώσεων, εν ενεργεία και αποστράτων  Σωμάτων Ασφαλείας ,ο επίτιμος Πρόεδρος της  Π.Ο.Α.Σ.Α. Ταξίαρχος Χωροφυλακής ε.α. ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ Νικόλαος ,το επίτιμο μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Σ.Α. Αστυνομικός Διευθυντής ε.α. ΧΑΤΖΑΡΑΣ Νικόλαος .τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών , ο Ταμίας της  Π.Ο.Α.Σ.Α. Αντιστράτηγος ε.α. ΤΣΙΒΙΚΗΣ Ηλίας , μέλη Συνδέσμων και Ενώσεων.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας τελέστηκε επιμνημόσυνο δέηση  στο μνημείο των πεσόντων της Ελληνικής Χωροφυλακής  που έπεσαν για την πατρίδα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. Στεφάνια κατέθεσαν ο Υφυπουργός κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ελευθέριος και επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. , ο Γ.Γ. της Π.Ο.Α.Σ.Α. Αντιστράτηγος ε.α. ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΩΤΗΣ Οδυσσεύς , ο Βουλευτής της Ν.Δ. και επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. στρατηγός ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ Αναστάσιος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών Αντιστράτηγος ε.α. ΧΡΙΣΤΟΛΟΥΚΑΣ Νικόλαος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής Αντιστράτηγος ε.α. ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΣ Δημήτριος , ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Δυτικής Αττικής Υπαστυνόμος Α΄ ε.α. ΜΠΟΤΑΙΤΗΣ Αντώνιος , ο Πρόεδρος της Πανελληνίου  Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Αστυνομίας Πόλεων Αντιστράτηγος ε.α. ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ Ηλίας , ο Πρόεδρος του Εθνικού Τμήματος της ΙΡΑ Αντιστράτηγος ε.α ΒΑΛΑΤΣΟΣ Βλάσιος. Ακολούθησε η τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων και η ανάκρουση του Εθνικού μας ύμνου από τμήμα της Μουσικής της Ελληνικής Αστυνομίας . Ακολούθησε μικρή δεξίωση  στο αρχονταρίκι της εκκλησίας από τον Σύνδεσμο Αθηνών.