ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Στην  Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»  στο υπ΄ αρίθ,. 1192 φύλλο και στη σελίδα 2 γράφει στη στήλη «ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ» οι δυνάμεις του ΕΛΑΣ μετά από σκληρή μάχη καταλαμβάνουν το Σύνταγμα Χωρ/κής Μακρυγιάννη στο πλαίσιο των Δεκεμβριανών 1944.»  Η Ιστορική καταγεγραμμένη αλήθεια όμως είναι άλλη . 

Για το λόγο αυτό η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Αξιωματικών Σ.Α. ζήτησε με  επιστολή της από το Διευθυντή  της Εφημερίδος την αποκατάσταση της αλήθειας. Συννημένα η επιστολή


ΠΡΟΣ

                  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»                                      

                 Δ/ντή  κ. Πάνο ΑΜΥΡΑ                                    

         Αγίας Λαύρας & Σαρανταπόρου

                          Τ.Κ. 14121 Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Κύριε Διευθυντά ,

 

Στην εφημερίδα σας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», αριθ. φύλλου 1192 της 6ης Δεκεμβρίου 2013 και στη στήλη «ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ», ο δημοσιογράφος σας γράφει αναληθώς ότι  «οι δυνάμεις του ΕΛΑΣ μετά από σκληρή μάχη καταλαμβάνουν το Σύνταγμα Χωρ/κής Μακρυγιάννη, στο πλαίσιο των Δεκεμβριανών».

Σας πληροφορούμε όμως προς αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, ότι το Σύνταγμα Χωρ/κής Μακρυγιάννη δεν καταλήφθηκε ποτέ από τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ κατά τα Δεκεμβριανά του 1944.

Οι υπερασπιστές του Συντάγματος αριθμητικώς  πολύ ολιγότεροι των επιτιθεμένων, που ήσαν και βαριά εξοπλισμένοι, αντιστάθηκαν στις αλλεπάλληλες επιθέσεις των Ελασιτών  επί εξαήμερο, ήτοι από την 6η εώς την 12η Δεκεμβρίου 1944. Στη διάρκεια των ως άνω ημερών από τους υπερασπιστές έπεσαν ηρωικώς μαχόμενοι για τη δημοκρατία, την ελευθερία και την ακεραιότητα της πατρίδος 162 Αξιωματικοί και οπλίτες του Συντάγματος Χωρ/κής Μακρυγιάννη και 2 Αξιωματικοί πεζικού. Ακολούθως η δύναμη του Συντάγματος και άλλες εθνικές δυνάμεις έλαβαν μέρος στην εκκαθάριση των Αθηνών και Προαστίων από της δυνάμεις του ΕΛΑΣ και από τους ελεύθερους σκοπευτές που δρούσαν στο κέντρο των Αθηνών.

Το ιστορικό τούτο γεγονός είναι ευρέως γνωστό, καθόσον ασχολήθηκε όλος ο ημερήσιος τύπος της εποχής. Ο Δήμος Αθηναίων παρασημοφόρησε το Σύνταγμα Χωρ/κής Μακρυγιάννη με το «ΑΡΓΥΡΟΥΝ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ». Επίσης τον ηρωισμό των υπερασπιστών του Συντάγματος ύμνησαν και οι Ακαδημαϊκοί ΜΕΛΑΣ και ΚΟΚΚΙΝΟΣ.

Ο Συντάκτης της στήλης προφανώς δε ερεύνησε αρκούντως τα γεγονότα προ της συμπληρώσεως της στήλης. Παρακαλούμε όπως αποκαταστήσετε την αλήθεια.

 

Διατελούμε με εξαιρετική τιμή

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Ειδικός  Γραμματέας                                      Ο Πρόεδρος

Χρυσόστομος ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ                           Θεόφιλος ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

  Αστυν. Υποδ/ντήςΕΛ.ΑΣ. ε.α.                           Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.