8P5A5876

        Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 , από το Σύνδεσμο Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών (Σ.ΑΠ.ΑΣ.Α.) , οργανώθηκε και διενεργήθηκε ημερίδα με θέμα ‘’Η Γεωστρατηγική θέση της Ελλάδος και η σύγχρονη καταπολέμηση της εγκληματικότητας’’.  Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.) και είχε εξαιρετική επιτυχία.

        Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Β’ Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος κ. Γεώργιος Μπαρκατσάς, ο Διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Υποστράτηγος κ. Δημήτριος Αλεβίζος με αντιπροσωπία της Σχολής Ευελπίδων,  εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί καθώς προσωπικό της Αστυνομίας,  μέλη των Δ.Σ. Ενώσεων Αποστράτων και πλήθος κόσμου.

        Κατά τη έναρξη της ημερίδας, υπεβλήθησαν χαιρετισμοί, από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών Αντιστράτηγο ε.α. κ. Χρήστο Κονταρίδη και από τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Υποστράτηγο ε.α. κ. Ευάγγελο Χριστακόπουλο. Εν συνεχεία, από το Δ.Σ. του Συνδέσμου, απενεμήθη ο τίτλος του ‘επιτίμου προέδρου, στον αποχωρήσαντα πρόεδρο Υποστράτηγο ε.α. κ. Σπυρίδωνα Ασημακόπουλο, στον οποίο απενεμήθη και σχετική αναμνηστική πλακέτα. Πλακέτες απενεμήθησαν, επίσης, στον πρώην γενικό γραμματέα του Συνδέσμου κ. Μήτση και στους ομιλητές. Το πρόγραμμα της ημερίδας διηύθυνε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου μας, Αντιστράτηγος ε.α. κ. Ιωάννης Σκλάβος, ενώ τις ομιλίες συντόνισε το αναπλ. μέλος Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, Υποστράτηγος ε.α. κ. Βασίλειος Τσαγκάρης.

        Το πρώτο μέρος της ημερίδας που είχε ως θέμα τη Γεωστρατηγική θέση της χώρας μας σε ένα ευρύτερο διεθνές ασταθές περιβάλλον, ανέπτυξαν: Ο Δρ Κωνσταντίνος Γρίβας (Διδάκτωρ Γεωπολιτικής -αναπλ. καθηγητής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων) με θέμα ‘’Προκλήσεις ασφαλείας για την Ελληνική Αστυνομία σε ένα πολυπολικό διεθνές σύστημα’’, ο Δρ Ιωάννης Σαλαβράκος (Οικονομολόγος -Διεθνολόγος επισκ. καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και Στρατιωτικών Σχολών) με θέμα ‘’Παγκόσμιες Γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα’’, και ο Δρ Ιωάννης Φίλης (Διδάκτωρ Γεωστρατηγικής –αναπλ. καθηγητής ευρωπαϊκών θεμάτων στο Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών ’deree’) με θέμα ‘’Misak-i-mili η βάση του αναθεωρητισμού της Τουρκίας’’.

        Το δεύτερο θέμα της ημερίδας που είχε ως θέμα την εγκληματολογική προσέγγιση , ανέπτυξαν: Ο αστυνόμος Α’ κ. Παναγιώτης Κοπιτσής (υπηρετών στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών), ο οποίος έκανε παρουσίαση των  δραστηριοτήτων και του έργου της Δ.Ε.Ε., ο Δρ Σπυρίδωνας Κυριακάκης (Αξ\κός Αστυνομίας ε.α. -Εκπαιδευτής πολυεθνικών κέντρων επιχειρήσεων υποστήριξης ειρήνης -συγγραφέας) με θέμα ‘’Η μεταφορά του βαρέως εγκλήματος σε σύγκρουση χαμηλής έντασης και η στρατηγική των πέντε φίλτρων’’, η  Δρ Δέσποινα Σβουρδάκου (Εγκληματολόγος –καθηγήτρια Αστυνομικών Σχολών) με θέμα ‘’Σύγχρονη εγκληματολογία –προφίλ δραστών’’ και ο κ. Γεώργιος Ραυτογιάννης (Αξ\κός Αστυνομίας ε.α. Δικαστικός Πραγματογνώμων εγκληματολογικής τεχνικής) με θέμα ‘’Αξιολογική προσέγγιση δικαστικής πραγματογνωμοσύνης και η σημασία της’’.

        Κατά το πέρας των διαλέξεων οι ομιλητές δέχθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις του ακροατηρίου, ενώ μετά το πέρας της ημερίδας εδόθησαν βεβαιώσεις συμμετοχής στους επιθυμούντες. Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών, ευχαριστεί ιδιαιτέρως την Διευθυντή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών υποστράτηγο κα Πηνελόπη Μηνιάτη, για την ευγενική και θερμή φιλοξενία της.

8P5A58858P5A5882

DEE_1883

 

 

8P5A5913DEE_1901DEE_1902

 

 

DEE_1906DEE_1931DEE_1934

 

 

DEE_1939IMG_1105